Legendární Doctor Who se vrací v novém kabátku. Fanoušci se konečně dočkali plnohodnotného traileru na další sezónu, ve které se úlohy již patnáctého Doktora ujme Ncuti Gatwa (Sexuální výchova). Podívat se na něj můžete výše.

Spolu se svou parťačkou Ruby Sunday (Millie Gibson) se tak vydá na nové dobrodružství napříč časem a prostorem, během něhož zavítají například do regentské éry v Anglii, válkou zmítané budoucnosti plné nebezpečných mimozemšťanů a v neposlední řadě budou i kráčet mezi dinosaury. V rámci toho na ně čeká střetnutí jak s novými a děsivými padouchy, tak i několika starými známými tvářemi. 

Většina detailů o hlavní dějové lince zůstává schovaná pod pokličkou, ale jedna z největších záhad nadcházející sezóny se bude zřejmě týkat toho, kdo je vlastně matka Ruby. I sama herečka minulý rok prohlásila, že bude zajímavé nechat diváky přemítat o tom, kdo by to vlastně mohl být.

Ať už to bude jakkoliv, budeme každopádně doufat, že se dočkáme náležitě chytrého a zábavného dobrodružství. 

K seriálu se opět jakožto showrunner a hlavní scenárista vrátil Russell T. Davies, jenž ho kdysi představil modernímu publiku. O režii jednotlivých epizod se postarali Ben Chessell (Veliká), Jamie Donoughue (Poslední království), Julie Anne Robinson (Brooklyn 99) a Dylan Holmes Williams (Servant).

Dále můžeme počítat s herci jako Aneurin Barnard, Anita Dobson, Yasmin Finney, Michelle Greenidge, Jonathan Groff, Bonnie Langford, Genesis Lynea, Jemma Redgrave, Lenny Rush, Indira Varma a Angela Wynter.

Na Disney+ od 10. 5. 2024.