Pokud by se někdo rozhodl vytvořit seznam deseti nejslavnějších hororových tvůrců 20. století, zcela nepochybně by do něho měl patřit i americký filmař John Carpenter. Milovník hrůzného žánru je tak například zodpovědný nejenom za vznik slavné filmové série Halloween, která i nadále dostává nové díly, ale i za legendární sci-fi horor The Thing, jenž vyšel v roce 1982. Snímek je v podstatě adaptací povídky Who Goes There? od Johna W. Campbella mladšího, který ji napsal v roce 1938. Zcela první filmové adaptace se dočkala v roce 1951, která taktéž dostala název „The Thing“. Nejslavnější verze je ale právě ta Carpenterova z osmdesátých let, kterou mnozí považují za žánrový milník. Film tak vyděsil miliony fanoušků po celém světě nejenom svými hrůzostrašnými praktickými efekty, ale i svou nesmírně působivou a temnou atmosférou. 

A jak se zdá, v následujících letech by se tato milovaná hororová klasika mohla dočkat rebootu. John Carpenter by se totiž údajně měl ujmout tvorby novodobé verze, která má vzniknout pod dohledem studia Blumhouse Productions. Film by však měl být přímou adaptací díla Frozen Hell, kterou sepsal také John W. Campbell. Jedná se však jen o alternativní verzi jeho původní povídky Who Goes There?. Příběh má být ve své podstatě stejný, ovšem tato verze má ještě dodatečných 45 stran obsahu. I tak ale můžeme čekat, že pokud by k nové verzi opravdu došlo, některé události se od verze r roku 1982 budou lišit. Sám Carpenter však svou účast na projektu stále drží hezky pod pokličkou. Nicméně když se ho na projekt zeptali lidé z Comicbook.com, jednoduše prohlásil následující:

,,Jsou už jisté novinky, o kterých nesmím mluvit. Ale uvidíme. Ve filmové branži nikdy neříkej nikdy.“

To bychom alespoň mohli brát jako ujištění, že na projektu se i nadále stále pracuje.

Na Carpenterův film v vznikl v roce 2011 prequel, který nesl název Věc: Počátek. Jednalo se však o propadák, který se ani netěšil příliš vřelému hodnocení. Je to ale poměrně škoda, protože i když prequel nedosahoval kvalit originálu, i tak měl vcelku slušnou a působivou atmosféru. Co se týče nadcházejícího rebootu, tak další informace zatím bohužel nejsou k dispozici. Pokud k němu ale skutečně dojde, tak se nabízí otázka, zda ho opět zrežíruje Carpenter. Ten totiž od roku 2010 žádný film nenatočil. Znamená to tedy, že by se objevil pouze v roli jednoho z producentů? Nebo reboot předznamená jeho velkolepý návrat?