Na konci minulého léta vyšlo najevo, že David Gordon Green, režisér novodobé Halloween trilogie (2018 – 2022), si posvítí na další slavnou hororovou sérii. Tou se stane Vymítač ďábla (The Exorcist), v jehož prvním díle z roku 1973, který je dodnes právem označován za jeden z nejlepších hororů všech dob, ztvárnila Linda Blair posedlou dívku jménem Regan. Green tak připravuje celovečerní film, který by měl navázat na zmíněný slavný snímek. Ale zatím stále není známo, zda naváže také na pokračování jménem Vymítač ďábla 2: Kacíř (1977), které zrežíroval John Boorman, případně také na seriál Exorcista (2016).

Ať už to bude jakkoliv, ještě minulý rok se zdálo, že do nového filmu se Linda Blair nevrátí. Ale server Above The Line nedávno informoval o tom, že nyní již čtyřiašedesátiletá Blair, která hereckou kariéru nechala za sebou už před lety, by se ve filmu měla přece jenom objevit a zopakovat si svou životní roli. Podle zdrojů by ale její úloha ve filmu neměla být velká, protože Blair byla na place jen několik dní. 

Podle mluvčího společnosti Blumhouse, která na výrobu snímku dohlíží, měla Linda Blair taktéž zastávat úlohu poradkyně. Pokud se skutečně potvrdí, že si v chystaném filmu zahraje, Blair tak bude opět spolupracovat s herečkou Ellen Burstyn, která si v chystaném filmu má opět zopakovat svou roli Reganiny matky Chris MacNeil.

A o čem vlastně další Vymítač ďábla bude? Inu, přesné detaily zatím stále ještě neznáme, ale podle všeho by se hlavní postavou měl stát kněz, kterého si zahraje na Oscara nominovaný Leslie Odom Jr. A ten rozhodně nebude prožívat nejlepší chvíle svého života, protože jeho dcera se stala obětí démonického posednutí. Kněz se proto vydá vyhledat pomoc u Chris MacNeil, která už kvůli své vlastní dceři má s vymítáním démonických entit vlastní zkušenosti. Bylo by tudíž vcelku logické, kdyby si Linda Blair roli Regan skutečně zopakovala. 

A pozor, nebude se jednat o žádnou jednorázovou záležitost. Stále se totiž počítá s plánem o vytvoření nové filmové trilogie, na kterou by měl dohlížet výše zmíněný rejža David Gordon Green. Ve snímku se mají také objevit herci jako Ann Dowd, Lidya Jewett, Raphael Sbarge, Jennifer Nettles a Olivia Marcum.

Filmu bychom se v kinech měli dočkat ještě letos, přesněji 13. 10. 2023. V následujících měsících by tak na nás mohl vybafnout nějaký ten první trailer.