O rebootu legendárního thrilleru Vrána (1994), ve kterém si Brandon Lee zahrál obživlého a za pomstou se honícího hudebníka Erica Dravena, se mluví už dlouhá léta. Přesněji to začalo už v roce 2008, ale projekt se střetával s celou řadou komplikací, kvůli kterým uvízl ve vývojovém pekle. Věci konečně začaly vypadat nadějně až minulý rok, kdy byl na jaře do role Dravena obsazen Bill Skarsgård (John Wick: Kapitola 4), nedlouho poté se pak konečně začalo natáčet v naší staré dobré Praze a v Mnichově, přičemž poslední klapka padla během podzimu 2022.

Původně se předpokládalo, že snímek by mohl vyjít někdy během letošního roku, ale po nějakém tom datu premiéry, plakátu či traileru nebylo nikde ani vidu ani slechu. Mnozí fanoušci se tak opět začali obávat, co nakonec s rebootem bude. Ale zdá se, že nemusíme mít starosti. Akorát si na film budeme muset počkat až do příštího roku. 

Server Deadline odhalil, že o reboot Vrány se přihlásilo studio Lionsgate, které by ho mělo vydat v roce 2024. Jelikož už je snímek dotočen a má za zády takto velké studio, v následujících měsících bychom se mohli konečně dočkat nějakých prvních fotek a možná i traileru. Těšit bychom se každopádně měli na ten samý příběh, který nám nabídla původní filmová verze z roku 1994.

Jak již bylo řečeno, hlavním hrdinou by se měl stát Eric Draven, hudebník, který je ve svém městě spolu se svou snoubenkou zavražděn pouličním gangem. Rok po smrti je ale Draven vzkříšen a vydává se tak na honbu za pomstou, přičemž k tomu využívá své nadlidské schopnosti, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost. 

Kromě Skarsgårda jsou na palubě ještě dvě další hvězdy, tou první je britská zpěvačka FKA twigs, která si už zahrála v dramatu Honey Boy (2019). Druhou hvězdou je na Zlatý glób nominovaný Danny Huston, který například ztvárnil padoucha Williama Strykera ve snímku X-Men Origins: Wolverine (2009). Zatím ale není známo, koho přesně si zahrají.

O režii se postaral Rupert Sanders, který natočil snímky jako Sněhurka a lovec (2012) a hranou verzi Ghost in the Shell (2017). Scénář zpracoval na Oscara nominovaný Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek), kterému pomáhal ještě Will Schneider.