Už za necelá dva měsíce bude na Disney+ premiérovat seriál Percy Jackson a Olympané, který bude vycházet ze slavné knižní fantasy série od spisovatele Ricka Riordana. Mnozí fanoušci předloh byli náležitě zklamaní z filmových adaptací z let 2010 a 2013, včetně i samotného Riordana.

Podle zpráv z minulosti už ale víme, že z nadcházející seriálové verze je autor naopak nadšený, tudíž na místě může být opatrný optimismus. Venku už každopádně máme i několik krátkých teaser trailerů, díky kterým si můžeme udělat částečně představu o tom, co od seriálu čekat. Server Variety také nedávno odhalil, že Disney se nebál do seriálu nasypat poměrně dost peněz. Byl totiž odhalen přibližný rozpočet každé z osmi epizod, které nám chystaná první řada nabídne. 

Podle serveru každá epizoda seriálového Percyho Jacksona stála 12-15 milionů dolarů. Pokud by to byla pravda, tak první sezóna by byla jen o chlup dražší než filmová adaptace Zloděj blesku z roku 2010, která stála 95 milionů. Percy Jackson a Olympané by také tím pádem měl podobný rozpočet (ne-li vyšší), který měla i první řada Star Wars seriálu Mandalorian (100 milionů dolarů), na němž si dal Disney záležet, aby po vizuální stránce vypadal opravdu dobře.

Výhodou takto vysokého rozpočtu je, že až bude seriál na službě premiérovat, měl by vypadat velice pěkně. Ale samozřejmě se s tím pojí i určitý risk, který se týká následné sledovanosti. Pokud ji seriál nebude mít dobrou/dostatečnou, na druhou řadu, kterou tvůrci plánují, můžeme zapomenout. Důležitým faktorem možná bude i kladné přijetí u diváků a kritiků. Například seriál Lovci pokladů: Na hraně historie, který vyšel na konci minulého roku, neměl nejhorší sledovanost, ale recenze měl bídné. Druhou řadu mu pak už Disney nenadělil. Tak doufejme, že seriálového Percyho nic takového nečeká. 

Seriál se zaměří na titulárního Percyho (Walker Scobell), dvanáctiletého chlapce, který se jednoho dozví, že je synem boha Poseidona (Toby Stephens). Následně ho čeká velkolepé dobrodružství, na které se s ním vydají i jeho dobří parťáci, jmenovitě satyr Grover (Aryan Simhadri) a dcera bohyně Athény Annabeth (Leah Sava Jeffries).

Showrunnery a hlavními scenáristy se stali Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou) a zmíněný autor Rick Riordan.

Seriál bude na Disney+ premiérovat 20. 12. 2023.