V roce 2001 představili francouzští filmaři David Michel a Vincent Chalvon-Demersay svou animovanou podívanou, na kterou jste jako malí caparti možná koukali i vy. Seriál Špionky (případně Totally Spies) se zaměřil na puberťačky Sam, Alex a Clover, které by za normálních okolností byly jen zcela normálními středoškolačkami. Když se jim ale jednoho dne dostane pocty stát se špičkovými špionkami, rázem bude pouze na nich, aby ochránili lidstvo před různými zloduchy a padouchy. Ano, v podstatě taková animovaná verze Charlieho andílků. Původní seriál vyprodukoval dohromady až šest řad, přičemž ta poslední vyšla v roce 2013.

Pokud se vám však po seriálu i v dospělosti zastesklo, máme pro vás skvělou zprávu. Série se totiž obnovuje pro sedmou řadu, která v roce 2024, zamíří jak na Cartoon Network, tak i na službu Max. Oznámila to francouzská společnost Banijay Kids & Family, přičemž práva na sedmou řadu získalo studio Warner Bros. Discovery. 

Ovšem pozor, i přestože chystaná nová sezóna bude brána jako sedmá řada, svým způsobem půjde i o reboot. V předešlých sezónách už naše hrdinky dokončily střední školu a zamířily na vysokou. Nicméně v nadcházející řadě by se měly opět vrátit na střední, která se navíc bude nacházet v jiném městě.

Benoît Di Sabatino, generální ředitel a producent výše zmíněné společnosti Banijay Kids & Family, prohlásil, že nová sezóna zůstane věrná stylu a duchu předešlých řad, ale zároveň celý seriál představí novému publiku.

Dočkat bychom se tak mimo jiné měli i toho, kterak se středoškolačky, které jsou zároveň také svět zachraňující špionky, vypořádávají s klasickými problémy dnešní moderní doby. Tak snad se nám holky vrátí s opravdu pořádným elánem. 

Původní seriál se v roce 2009 dočkal také filmového prequelu jménem Totally Spies! The Movie, který se zaměřil na vůbec první misi výše zmíněných třech protagonistek.

Jak již bylo řečeno, u nás bude nová řada dostupná na službě Max (nástupce HBO Max) někdy od roku 2024. Do té doby bychom se mohli dozvědět další informace o tom, na co všechno se vlastně můžeme těšit.