Věčným duším se podařilo zachránit Anthonyho. Při útěku z kapesní dimenze ovšem málem přišly o Brindala. Ale přežil a celá skupina se může pustit do hledání Klaxana pod vedením detektiva Brindlocka!

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Skupina se zjevila v kapesní dimenzi černokněžníka Klaxana. Ihned po jejím příchodu na ni zaútočila hromada nemrtvých, kterým pomáhal Anthony. Toho ovládla nějaké temná síla a on tak nedokázal ovládat své tělo. Duše se ovšem této situace nezalekly a dokázaly tuto tajemnou moc z Anthonyho dostat.

Boj se ovšem ani tak nevyvíjel moc dobře. To pocítil zejména Brindal, který se na chvíli také stal hostitelem této moci. Chudák hobit neustále kolísal na hraně smrti, na čemž měla solidní podíl i jeho vlastní skupina. Nakonec ale boj dobře dopadl a všichni přežili.

Přečtěte si také: Tento týden s Na tahu (24.5. - 30.5.)

K hrdinům se ovšem rychle blížili další nepřátelé, takže nebyl moc čas celou dimenzi prozkoumávat. Que T. stihl pouze rychlý rozhovor s místním krtkem. Při prvním pokusu o použití nouzového východu se ovšem Anthonymu povedlo probudit místního strážce. Obrovského ohnivého elementála (s Endym jsme si jistí, že jsme při jeho zjevení v hlavách slyšeli: "Die, insects!!!"), který se netvářil úplně přátelský. Naštěstí mu Mistral řekl tak kvalitní vtip, že se tento elementál zvládl pouze a jen smát, dokud Duše nepřišly na to, jak využít únikový východ a zmizet.

Po návratu do hostince si členové skupiny zkontrolovali všechny orgány a s radostí zjistili, že nikomu nic nechybí. Velmi rychle se poté všichni vydali na kutě, aby si po tomto náročném zážitku odpočinuli.

Klidný spánek ovšem narušil Jerry, který vletěl v noci do pokoje a informoval je, že Klaxan se vrátil do své školy. Duše diskutovaly o tom, jestli za ním hned vyrazit, ale nakonec se rozhodly, že to nechají na ráno až si odpočinou. Druhého dne již byl Klaxan pryč. Skupina si ale na dveřích školy přečetla, že Klaxan má ve městě i svůj dům. Vyrazila se tedy podívat tam. Dům vypadal značně opuštěně a nic zajímavého se v něm hrdinové nedozvěděli. Ve vedlejším hostinci se ale Mistral seznámil s trpaslíkem jménem Claive Bens. Tenhle trpaslík vypadal, že ví mnoho informací a zároveň zná spoustu lidí, ale při hledání Klaxana Duším příliš nápomocný nebyl.

Celá skupina tak zjistila, že vlastně moc neví, kam dál. Rozhodla se tedy, že si odpočine v místních lázních a mezitím vymyslí, kam se vydá pro další stopy.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES

• Jakým směrem se budou upínat další kroky Věčných duší?

• Skutečně se Que a Thom vydají do knihovny?

• Najde detektiv Brindlock stopy, po kterých by se skupina mohla vydat?

Dobrodružství Věčných duší pokračuje již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu.