Už tento měsíc k nám konečně dorazí dlouho očekávaný stop-motion animák Wendell & Wild, o který se postaral slavný filmař a animátor Henry Selick, tvůrce snímků jako Ukradené Vánoce a Koralína a svět za tajnými dveřmi. A jelikož do premiéry zbývá opravdu jenom pouhých pár týdnů, Netflix se tak pochlubil s dalším plnohodnotným trailerem, na který se můžete podívat výše.

Už nějakou dobu víme, že příběh se bude točit kolem puberťačky jménem Kat Elliot (Lyric Ross), která žije v děcáku The Mother Goose Children's Group Home. Do toho se dostala poté, co oba její rodiče zahynuli po autonehodě, ovšem mladá dívka má z oné události dodnes noční můry. Uvědomuje si to i sestra Hella (Angela Bassett), který chce Kat ochránit před jejími démony. 

A ty mají dokonce jména! Jsou to Wendell (Keegan-Michael Key) a Wild (Jordan Peele). A jak se podle traileru zdá, jejich cílem je shromáždit armádu mrtvých. V tom se jim snaží zabránit výše zmíněná sestra Hella, která je pro oba dva démonické parťáky hlavním arci-nepřítelem. Ale jakou úlohu v tom má hrát Kat, kvůli které se Wendell a Wild dostali do světa smrtelníků? To se necháme překvapit.

Jednoznačně nás ale čeká bizarně morbidní a komediální dobrodružství, které se vzpírá zákonům života a smrti. Celý snímek tak vychází ze Selickovy nevydané stejnojmenné knihy, na které pracoval společně s Clayem McLeodem Chapmanem. 

Selickovi se scénářem z velké části pomáhal i Jordan Peele, který v animáku propůjčil hlas jednomu z démonických bratrů.

Dále si v animáku zahrají herci jako James Hong, Tamara Smart, Natalie Martinez, Tantoo Cardinal, Igal Naor, Gary Gatewood, Gabrielle Dennis, David Harewood, Maxine Peake, Ramona Young, Sam Zelaya, Seema Virdi a Ving Rhames.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 28. 10. 2022.