Fanoušci filmových sérií jako Insidious, V zajetí démonů a Smrtelné zlo by měli zbystřit, protože už za dva měsíce se v našich kinech objeví horor Démon ve mně, na který dohlíželo nezávislé studio Neon. Takže pokud máte rádi hrůzné příběhy o démonických entitách, které s velkým potěšením mučí smrtelné nešťastníky všemožnými strašlivými způsoby, zmíněný snímek by mohl být pro vás.

Děj se zaměří na studentku Sam (Megan Suri), jejíž rodina původně pochází z Indie. Aby ale mohla ve škole lépe zapadnout a najít si více přátel, začne se od indické kultury a tradic distancovat. Jednoho dne do školy dorazí její dobrá kamarádka Tamira (Mohana Krishnan), která se však začne chovat opravdu velice podivně. Začne se školních chodbách plížit pomalým tempem, přičemž v rukou má téměř neustále jakousi uzavřenou sklenici.

Následně vyjde najevo, že Tamiru posedlá zlá a extrémně nebezpečná démonická entita jménem Pishach. Jde o maso požírajícího démona, který se vyskytuje především v buddhistické a hinduistické mytologii. Před usmrcením však své oběti řádně potrápí útoky na jejich zdravý rozum. Snaží se tak daného nešťastníka nejenom izolovat od všech milovaných, ale také ublížit všem, kteří by se oběti rozhodli pomoci. Aby mohla Sam démona porazit, bude se muset zprvu vyrovnat se svou kulturní identitou, jinak ji čeká řádně nepěkný osud.

Zajímavé také je, že režisér Bishal Dutta čerpal inspiraci ze svého kulturního zázemí a ze skutečných životních zkušeností svého dědečka. Ten kdysi zavítal do domu svého kamaráda, jehož dcera mluvila k uzavřené sklenici. Když se jí jednoho dne zeptal, zda ví, že ve sklenici nic není, dívka otevřela víko a zlostně po něm sklenici mrštila. Později v noci ho pak začaly děsit jakési podivné a nevysvětlitelné zvuky. 

Snímek bude pro výše zmíněného filmaře celovečerním debutem. Dále se ve v něm představí herci jako Neeru Bajwa, Betty Gabriel, Vik Sahay, Gage Marsh, Siddhartha Minhas, Saisha Muni, Paige Shaw, Sangeeta Wylie a Carlo Yu.

V našich kinech by se měl film objevit 26. 10. 2023