Vypadá to, že John Spartan se do kryo spánku už znovu neuloží. O plánovaném pokračování akčního sci-fi Demolition Man jsme vás informovali teprve nedávno, a už se začínají objevovat první (i když nepodložené) zprávy, o čem by druhý díl mohl být.

Podle neoficiálních zdrojů by se příběh mohl odehrávat v roce 2058, 26 let po událostech prvního filmu, a John Spartan (Sylvester Stallone) se pravděpodobně opět utká se svým úhlavním nepřítelem - Simonem Phoenixem (Wesley Snipes). Ano, čtete dobře. Phoenix byl sice na konci Demolition Mana zmražen a rozmetán na tisíc kousků, ale někdo si dá tu práci a vytvoří jeho klon, který má jediné poslání. Vrátit svět do stavu, ve kterém byl v roce 2032. Jinými slovy, udělat ze společnosti zase to stádo tupých, nemyslících ovcí bez svobodné vůle, kterými většina obyvatel San Angeles byla. Objevily se zvěsti, že hlavní úlohu v příběhu bude mít program umělé inteligence, který je schopen upravit mysl lidí tak, aby se dala snadno ovládat. Z toho usuzujeme, že hlavní záporák tentokrát nebude charismatický šílenec s melírem, ale někdo, kdo ho vytvořil a ze stínů tahá za nitky.

Vše samozřejmě musíme brát s rezervou. Demolition Man 2 je zatím stále ve stádiu vývoje a zápletka se může ještě několikrát změnit. I tak nám těchto pár střípků informací stačí k tomu, abychom byli na nové dobrodružství Johna Spartana pořádně natěšení, a jsme zvědaví, jak se s ním „starouš“ vypořádá. Přeci jen mu bude tou dobou přes 100 let.