Náboženství je v mnohých hororech oblíbeným motivem. A není vůbec divu. Boj mezi dobrem a zlem, pekelné síly a věčný boj o vlastní duši jsou témata hluboce zakořeněná v náboženské tradici, díky čemuž se přirozeně hodí pro hororové příběhy. Výjimkou nebude ani snímek Deliver Us, na nějž studio Magnolia Pictures nedávno vydalo oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Film se bude zaobírat pradávným proroctvím, podle kterého jednoho dne jistá žena poradí dvojčata, z prvního bude nový mesiáš, z druhého antikrist. Vatikán jednoho zjistí, že jistá ruská jeptiška čeká dvojčata. Podle ní však k žádnému pohlavnímu styku nedošlo, její děti jsou údajně darem od boha. Katolická církev proto vyšle za jeptiškou mladého kněze (Lee Roy Kunz), aby celou situaci prošetřil. 

Kromě těhotné jeptišky, s níž podle traileru bude mít kněz patrně i nějaké ty milostní pletky, odhalí tajemnou společnost jménem Vox Dei, která plánuje jeptišku a její dvě děti zabít. Mají k tomu ale dobrý důvod? Skutečně se z jednoho z dětí stane antikrist? Podle tvůrců se každopádně můžeme těšit na hrůzný příběh, který zabředne i do existenciálního dilematu o podstatách zla a dobra.

Tvůrci poukazují na to, že v mnohých světových náboženstvích lze najít motiv dvou soupeřících bratrů – Cain a Abel, Thor a Loki, Set a Osiris, případně i Zeus a Hádes. Jejich snímek by měl tudíž nabídnout něco podobného. Celkově trailer nevyhlíží vůbec špatně, pokud nebudou tvůrci až příliš s oním nadpřirozenem tlačit na pilu, mohli bychom se dočkat řádně atmosférické a napínavé podívané. 

O režii filmu se postarali Cru Ennis a výše zmíněný herec Lee Roy Kunz, který zároveň zpracoval také scénář.

Dále se ve snímku objeví herci jako Thomas Kretschmann, Alexander Siddig, Maria Vera Ratti, Jason E. Medina a Marko Leht.

Snímek bude uveden na VOD 29. 9. 2023.