Společnost DC Comics rozšiřuje digitální vydávání komiksů ve formě předplatného s názvem DC Digital First. Dá se říci, že se jedná o komiksovou streamovací službu, ve které mohou fanoušci nalézt oblíbené tituly jako Injustice: Gods Among Us, DC Comics: Bombshells, Batman: The Adventures Continue. Není to však samostatná služba, jakou by každý očekával, protože jí nalezneme u různých digitálních prodejců, kteří s DC spolupracují.

Služba vznikla kvůli pandemii Covid-19. Obchody s komiksy jsou uzavřené, ale fanoušci mají o nové komiksy velký zájem. V této službě tedy dostanou komiksy v digitální formě každý den. Zatím jsou naplánovány tituly pro první týden. Čtenáři se mohou těšit na Superman: Man of Tomorrow, Batman: Gotham Nights, Wonder Woman: Agent of Peace a další. Všechny tyto komiksy byly již vydány ve fyzických vydáních DC Giants, které prodává exkluzivně prodejní síť Walmart.

Navíc ještě DC v pondělí spustilo na různých digitálních platformách bezplatnou službu DC ESSENTIAL READS, se kterou budou do 8. června/júna k dispozici první čísla oblíbených komiksových sešitů zcela zdarma. Můžete se těšit na Watchmen, Batmana, Sandmana a mnoho dalších.

Ředitel DC Comics Jim Lee ještě zdůrazňuje, že pravidelně naplánované tištěné středeční komiksy budou stále vycházet, akorát se vydání přesune na úterý v digitální formě. Na tom se tedy skoro nic nemění a ani měnit nebude. Zájemci o DC DIGITAL FIRST a DC ESSENTIAL READY naleznou tyto služby u spolupracujících digitálních obchodů, jmenovitě na ReadDC.com, Comixology, Amazon Kindle, Apple books a dalších.