Minulý týden jsme se konečně seznámili s hercem, který ztvární čtrnáctého Doctora Who ve slavném stejnojmenném seriálu. Role se ujme mladý herec Ncuti Gatwa, který je známý především díky seriálu Sexuální výchova. Nahradí tak herečku Jodie Whittaker, kterou čeká ještě jedna poslední epizoda, kde třináctého Doctora ztvární opravdu úplně naposledy. Nyní ale pro vás máme další velkou novinku ze slavného univerza. Zdá se to neuvěřitelné, ale Doctor Who oslaví v roce 2023 šedesáté výročí. V rámci toho tak můžeme očekávat jeden opravdu pořádný comeback. BBC potvrdilo, že David Tennant se vrací do své populární role desátého Doctora, který mezi fanoušky vždy patřil k těm nejoblíbenějším. Spolu s ním se vrací i Catherine Tate, která opět ztvární jeho parťačku Donnu Noble. 

Na jednom z blogů od BBC tak bylo zveřejněno následující:

,,Jedna z nejoblíbenějších dvojic v historii Doctora Who se znovu sešla a natáčí scény, které se mají odvysílat v roce 2023, aby byly součástí oslav k 60. výročí seriálu.“

Když jsme obě postavy viděli naposledy, Doctor musel Donně vymazat paměť, aby jí zachránil život. Dokonce varoval její rodinu, že pokud si někdy vzpomene, bude to bezpochyby znamenat její smrt. Otázka je tudíž jasná. Co je opět dalo dohromady?

Hercovu přítomnost také potvrzuje uniklé video ze samotného natáčení, na které se můžete podívat níže.

I když toho neodhaluje příliš mnoho, showrunner Russell T Davies prohlásil, že ono shledání bude opravdu velkolepé.

,,Jsou zpět! A zdá se to neuvěřitelné. Nejprve oznámíme nového Doctora a poté starého Doctora spolu s úžasnou Donnou, co se to proboha děje? Možná je to určitý chybějící příběh. Nebo paralelní svět. Nebo sen, trik, případně flashback. Jediné, co mohu potvrdit, je, že to bude opravdu velkolepé, protože dvě z našich největších hvězd se znovu sejdou ve velkolepé bitvě.“

A pozor, nebude to jediný velký comeback. Vrátit se má také Bernard Gribbins, který si opět zahraje Wilfreda, Doctorova jednorázového společníka a dědečka Donny Noble. Byl také viděn na videu, kde jej Tennant veze na kolečkovém křesle do TARDIS.

Jelikož se jedná o jednoho z nejmilovanějších představitelů slavné postavy, bezpochyby z toho budou mnozí fanoušci skákat na gauči radostí. A my se jim vůbec nedivíme! Na jeho návrat si ale budeme muset počkat až do příštího roku, kdy se bude slavit výše zmíněné výročí.