Legendární americký filmař David Ficnher už nějaký ten pátek spolupracuje s Netflixem, pro streamovací službu zrežíroval filmové tituly jako Mank (2020) a Zabiják (2023), taktéž třeba točil pro její známé seriály MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) a Love, Death & Robots (2019). Před několika měsíci navíc vyšlo najevo, že filmař pracuje i na americkém remaku veleúspěšné Hry na oliheň, ovšem není to jediný projekt, který pro streamovacího giganta připravuje.

Fincher má zrežírovat western jménem Bitterroot, jenž původně nesl název Big Hole. Michael Gilio (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) už před lety zpracoval scénář, jenž se v roce 2008 dostal na takzvaný ,,The Black List“, co je každoroční průzkum nejvíce chválených scénářů, které zatím nebyly zfilmovány. V předchozích letech proběhlo pár pokusů snímku vdechnout život, jednu dobu ho měl zrežírovat přímo sám Gilio, ale projekt nakonec zůstal ve vývojovém pekle. A nyní se zdá, že ho z něho Fincher s Netflixem konečně vytáhnou. 

Příběh by se měl zaměřit na postaršího rančera, kterému byly ukradeny celoživotní úspory. Aby mohl získat své peníze zpět, vydá se po stopách zlodějů, nicméně nebude se štítit ani vylupování bank. Zároveň ho ale bude pronásledovat jeho syn, který je šerifem. Snímek má údajně hodně připomínat skvělou westernovou klasiku Nesmiřitelní (1992), kterou natočil Clint Eastwood.

Bitterroot by měl být každopádně Fincherovým příštím filmem, přičemž natáčení by mělo začít spíše dříve než později. Momentálně má probíhat casting. Jsme každopádně moc zvědaví, co z toho nakonec bude.

Slavný David Fincher nám nadělil filmové skvosty jako Sedm (1994), Klub rváčů (1998) nebo Sociální síť (2010), za kterou obdržel svůj první Zlatý glób.