Slavný kanadský filmař David Cronenberg, kterému vděčíme za parádní snímky jako Moucha (1986), Dějiny násilí (2005) a Východní přísliby (2007), evidentně nelení. Minulý rok nám po osmileté pauze nadělil svou další body hororovou podívanou jménem Zločiny budoucnosti, ke které sepsal i scénář. Nebyla to však žádná jednorázovka, po které by se Cronenberg opět na několik let ze světa filmu vytratil.

Už totiž pro nás připravuje další horor jménem The Shrouds, kterému nedávno padla poslední klapka. Těšit se tak můžeme na znepokojivý příběh o truchlícím vdovci a vizionářském obchodníkovi jménem Karsh (Vincent Cassel), který vybuduje opravdu velice unikátní hřbitov. Klienti a návštěvníci tak mohou pomocí speciálního rubáše pozorovat rozklad mrtvol svých blízkých v reálném čase. Když však lidé začnou ničit hroby, včetně i toho, v němž se nachází tělo jeho zesnulé ženy, začne přemýšlet nad tím, zda jeho vynález byl skutečně dobrým nápadem. 

Bližší detaily o příběhu zatím nejsou k dispozici, ale Karsh by se měl podle všeho také zaplést do jakési záhady, jejíž postupné odhalování s sebou přinese řadu nových výzev. Film má každopádně nálepku hororu, tudíž můžeme čekat patrně další znepokojivou podívanou à la Moucha nebo Mláďata (1979). Ještě ale uvidíme, co nám ukáže první oficiální trailer.

Snímek taktéž láká na hodně fajn herecké obsazení, kromě Cassela se ve filmu objeví také Diane Kruger (Lovci pokladů, Hanebný pancharti), Guy Pearce (L. A. - Přísně tajné, Memento) a Sandrine Holt (Domek z karet, Expanze). Bude to podruhé, co spolu budou Cronenberg a Vincent Cassel spolupracovat, slavný francouzský herec se už objevil v režisérově filmu Nebezpečná metoda (2011), kde si zahrál po boku hvězd jako Michael Fassbender, Keira Knightley a Viggo Mortensen. 

Cronenberg se tradičně postaral jak o scénář, tak i o režii. Dále by se měli ve snímku ještě objevit herci jako Elizabeth Saunders, Jennifer Dale, Steve Switzman a Matt Willis.

Oficiální premiéra zatím stanovená není, ale odhadem bychom se filmu mohli dočkat někdy během roku 2024.