Marvel a Disney chystají se svými marvelovskými tituly krapet šlápnout na brzdu, protože v poslední době se MCU úplně nedaří, což se projevuje jak na slabších tržbách celovečerních filmů, tak i nízké sledovanosti některých seriálů. Co se seriálových titulů týče, těšit se můžeme na spin-off k WandaVision s Agathou Harkness, dále na Ironheart, jehož hrdinkou se stane Riri Williams, a samozřejmě i na nového Daredevila s Charliem Coxem. Kdy se ale jednotlivých titulů vlastně dočkáme?

Začneme seriálem, který k nám dorazí jako první. A to je zmíněný spin-off o čarodějce z WandaVision, který už poněkolikáté změnil svůj oficiální název, z čehož si tak trochu dělá legraci i níže zmíněný teaser. Nyní se chystaný seriál nazývá Agatha All Along, přičemž první dvě epizody by se na Disney+ měly objevit už 18. 9. 2024. V titulní roli se opět objeví Kathryn Hahn. Příběh se bude odehrávat po událostech WandaVision, kdy Agatha kvůli Wandě ztratila svou moc. Pokusí se proto získat na svou stranu nepravděpodobné spojence, aby získala svou sílu zpátky. 

Dále zde máme seriál Ironheart, který se zaměří na příběh Riri Williams (Dominique Thorne), geniální vědkyně, kterou nám již ukázal snímek Black Panther: Wakanda Forever (2022). Ten loni na podzim zcela zmizel z Disneyho kalendáře premiér, tudíž vyvstala otázka, zda se ho myšák nakonec nerozhodl zcela hodit do koše. K ničemu takovému ale nedojde, společnost odhalila, že seriál uvede někdy v roce 2025. Přesné datum ale zatím neznáme.

Ironheart se údajně zaměří na střet mezi technologií a magií, Riri má zastupovat technologii a superpadouch The Hood (Anthony Ramos) zas magii. V komiksech The Hood získá své schopnosti od entity Dormammu, kterou si můžeme pamatovat z prvního Doctora Strange (2016).

A pak tu máme očekávaného Daredevila, který loni čelil kompletnímu přepracování, v rámci čehož byla hozena do koše drtivá většina natočeného materiálu. Z projektu pak byli odepsáni i Chris Ord a Matt Corman, showrunneři a scenáristé, kteří se o nové dobrodružství Matta Murdocha (Charlie Cox) měli postarat. Nový Daredevil by měl každopádně dorazit v březnu roku 2025.

Údajně už Disney za zavřenými dveřmi ukázal na akci s inzerenty první trailer, ale na ten si my, pouzí smrtelníci, budeme muset ještě počkat. Níže si ještě můžete prohlédnout nové logo.