Studio Lionsgate uvede ke konci měsíce nový indonéský horůrek jménem Dancing Village: The Curse Begins, který se již pochlubil oficiálním trailerem. Podívat se na něj můžete výše.

Příběh se bude točit kolem mladé ženy jménem Mila (Maudy Effrosina), které šaman nařídí, aby vrátila mystický náramek Kawaturih do „Tančící vesnice“, vzdáleného místa na nejvýchodnějším cípu ostrova Jáva. Mila se na cestu vydává spolu se svým bratrancem Yudou (Jourdy Pranata) a jeho přáteli Jito (M. Iqbal Sulaiman) a Aryou (Ardit Erwandha). Po příjezdu na ostrov ale následně zjistí, že vesnický stařešina Putri zemřel.

Skupinka se tak rozhodne na nějaký čas ve vesnici zůstat, aby počkala na návrat nového vůdce. Postupně ale začne docházet k různým podivným a děsivým událostem, Milu tak například navštíví tajemná bytost jménem Badarawuhi, která vesnici vládne. Po nějakém čase bude nucena připojit se k rituálu, aby vybrala nového „Dawuha“, prokletou duši nucenou tančit po zbytek svého života.

O režii se postaral Kimo Stamboel, který natočil například akčňák Zásah (2016) a horor Ivanna (2022). Scénář zpracovala Lele Laila.

Dále se ve snímku objeví herci jako Aulia Sarah, Claresta Taufan Kusumarina, Diding Boneng, Aming Sugandhi, Dinda Kanyadewi, Pipien Putri a Maryam Supraba.

Ve vybraných amerických kinech se snímek objeví 26. 4. 2024, k nám by se mohl dostat o nějaký čas později.