Posledním společným filmem legendárních bratří Coenů byl povídkový titul Balada o Busteru Scruggsovi (2018), poté se však Joel a Ethan zaměřili na vlastní sólové projekty. Zatímco Joel natočil pro studio A24 na Oscara nominovaný film The Tragedy of Macbeth (2021), u Ethana to vypadalo, že nějaký čas zůstane ve filmařském důchodu. V tom však dlouho nezůstal, protože už brzy se od něho dočkáme road-movie komedie, která ponese název Panenky na útěku.

Minulý rok v létě se k nám ale dostala zpráva o tom, že oba bratři opět spojí síly pro společný projekt. V té době jsme však vůbec nevěděli, co oba filmaři vlastně chystají. Že by nový krimi thriller? Případně zase nějakou komedii? Ani jedno, zdá se totiž, že Coeni chystají něco úplně jiného. 

Na mezinárodním filmovém festivalu Tromsø v Norsku se objevil Ethan Coen, který na něm uvedl, že s bratrem podle všeho chystají čistokrevný horor. A podle všeho má být pěkně krvavý. Filmař následně prohlásil, že by si ho mohli užít diváci, kterým se líbila Zbytečná krutost (1984), povedený thriller a celovečerní prvotina obou dvou bratrů. Další detaily o ději však Ethan neposkytl.

O filmu promluvila i Tricia Cooke, Ethanova manželka a filmařka, podle které je scénář také „strašlivě vtipný“. Že bychom se tedy nějakého toho klasického coenovského humoru ve filmu přece jenom dočkali? To holt uvidíme, podle všeho by už ale oba bratři měli mít snímek kompletně napsaný. 

Oba slavní bráchové filmovému světu nadělili parádní kousky jako Millerova křižovatka (1990), Fargo (1996), Big Lebowski (1998) a Tahle země není pro starý (2007).

Ethan Coen navíc kromě zmíněných Panenek na útěku připravuje další sólo film, kterým bude krimi komedie jménem Honey Don't!, zahrát by si v ní měly hvězdy jako Aubrey Plaza (Scott Pilgrim jde na věc), Chris Evans (Ghosted) a Margaret Qualley (Tenkrát v Hollywoodu).