Slavná filmová série Tajemství loňského léta se k nám vrátí s dalším dílem. To už víme od loňského roku, nyní jsme se také konečně dozvěděli, kdy přesně hodlá snímek studio Sony uvést.

Chystaný film by měl vyjít 18. 7. 2025. Co se příběhu týče, tak zatím stále nic podstatného nevíme, vrátit by se ale měli dva staří známí z předchozích filmů, jmenovitě Jennifer Love Hewitt a Freddie Prinze Jr., kteří si zřejmě zopakují své role z prvních dvou dílů.

Režie se tentokrát chopí Jennifer Kaytin Robinson, která napsala a natočila komedie jako Někdo skvělý (2019) a Pomsta na druhou (2022). Taktéž se podílela na scénáři k marvelovce Thor: Láska jako hrom (2022). Za zmínku stojí i seriál Sweet/Viscious z roku 2016, kterému dělala showrunnerku.

Námět spolu s ní vymyslela Leah McKendrick, která v minulosti napsala ne úplně skvěle přijaté thrillery jako M.F.A. (2017) a Chorobná touha (2019). Obě dvě filmařky se každopádně postaraly i o scénář, na němž ještě pracoval Sam Lansky. Návrat hlásí i producent Neal H. Moritz, který dohlížel i na výrobu prvních dílů.

Původní příběh vychází ze slavného románu z roku 1973 od Lois Duncan. V něm sledujeme skupinu mladých lidí, které stopuje a postupně zabijí tajemný a nebezpečný vrah. A to přesně rok poté, co ona skupinka srazí ze silnice neznámého muže, jehož tělo posléze ze strachu hodí do moře.

Ještě připomeneme, že v roce 2021 jsme se také dočkali seriálového remaku, který však byl po pouhé první řadě zrušen. Kdo další se k oběma výše zmíněným herců přidá, zatím není známo.