Když udeřil koronavirus, antalogický seriál Černé zrcadlo si mohl dát na nějaký ten čas voraz, protože celý svět na vlastní kůži svým způsobem zažíval jednu jeho epizodu. Tak o tom tehdy alespoň mluvil sám tvůrce Charlie Brooker. Éra pandemie však už pominula, tudíž nyní se k nám může uspokojivě znepokojivá série vrátit se vší parádou. Netflix totiž nedávno vydal trailer na šestou řadu, na který se můžete podívat výše.

Jak všichni fanoušci povedeného britského seriálu vědí, Černé zrcadlo ve svých jednotlivých epizodách většinou dost děsivým způsobem varuje před negativním vlivem moderních technologií a vynálezů. Bude po stejné cestě kráčet i nadcházející šestá řada? Inu, to se uvidí, protože údajně by se měla nějakým způsobem odtrhnout od klasického formátu, jenž známe z předchozích sezón. Je tak otázkou, co přesně to bude znamenat, nicméně podle Netflixu se můžeme těšit na tu nejvíce nepředvídatelnou, nezařaditelnou a nečekanou řadu. 

Stále také nevíme, kolik epizod bude vlastně šestá řada obsahovat. Už na konci jara minulého roku, kdy byla nová sezóna oznámena, se však šuškalo o tom, že oproti řadě páté, která se skládala pouze ze tří epizod, bychom měli údajně očekávat více dílů. Tehdy také server Variety oznámil, že tvůrci budou ke každé epizodě přistupovat jako k samostatnému filmu. Tak uvidíme, zda k těmto plánům skutečně došlo.

Z traileru je poměrně těžké určit, co všechno se na nás chystá, ale rozhodně vypadá zajímavě epizoda s Aaronem Paulem, hvězdou ze seriálu Breaking Bad (2008), v níž to vypadá, že hraje jakéhosi astronauta. Spolu s ním se v nové řadě objeví ještě další hvězdy, například Zazie Beetz , Salma Hayek, Kate Mara, Josh Hartnett, Samuel Blenkin, Paapa Essiedu, Anjana Vasan a Annie Murphy. 

Poměrně velkým překvapením je také fakt, že šestá řada dorazí na Netflix poměrně dost brzy, přesněji už někdy během června/júna. V následujících týdnech se tudíž určitě ještě dočkáme nějakého plnohodnotného oficiálního traileru, který nám odhalí nejenom přesné datum, ale snad i názvy jednotlivých epizod a jejich počet.

Dále v šesté řadě uvidíme ještě herce jako Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Michael Cera, Monica Dolan, Myha'la Herrold, Rob Delaney a Rory Culkin.