Legendární odlehčená hororová série, která si dělá srandu z klasických vyvražďovaček, se brzy po více než deseti letech vrátí na filmové plátno. Posledního dílu jsme se dočkali v roce 2011, přičemž se jednalo o úplně poslední film, který natočil (nyní již zesnulý) Wes Craven, tvůrce celé filmové značky. V roce 2015 na jeho odkaz navázal poměrně úspěšný stejnojmenný seriál, ve kterém jsme se však dočkali zcela jiné bandy hrdinů. Nyní jsou fanoušci natěšení na budoucí pokračování, které k nám dorazí už za několik měsíců. Film svůj velkolepý návrat potvrzuje i parádním plakátem, jehož středobodem je samozřejmě hrozivý Ghostface. 

,,Vždy je to někdo, koho znáš.“

Tak zní logline již pátého dílu ze série, který se ovšem nejmenuje Vřískot 5, ale jednoduše „Vřískot“. Holt marketingové a estetické důvody převládají nad dobrou orientací, marný platný. Logline tak připomíná řadu šokujících odhalení z předchozích dílů, ve kterých byl vždy hlavním padouchem někdo, koho divák absolutně nečekal. Je tudíž více než pravděpodobné, že něčeho podobného se dočkáme i zde. Fanoušky série taktéž potěší, že do nadcházejícího dílu se vrátí i ústřední trio z předchozích filmů. Respektive Courteney Cox jako novinářka Gale Weatters, David Arquette jako polda Dwight, plus samozřejmě nesmíme zapomenout na hlavní hrdinku celé série, kterou je Sidney Prescott v podání Neve Campbell. U té zprvu nebylo jisté, zda se vůbec do pokračování vrátí, ale nakonec na to kývla. 

Pátý Vřískot bude prvním dílem, který nenatočí Wes Craven. Místo toho se režisérských otěží chopili Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Tak snad si s tím hravě poradí. Kromě výše zmíněných ještě ve filmu vidíme herce jako Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jack Quaid, Mason Gooding, Jasmin Savoy Brown, Mikey Madison, Kyle Gallner, Dylan Minnette a mnohé další. Premiéry se dočkáme 14. 1. 2022.