Temný thriller The Marsh King's Daughter, ve kterém se hlavní role chopila Daisy Ridley (Star Wars: Síla se probouzí), byl ve výrobě poměrně dlouhou dobu. Konečně jsme se ale dočkali prvního plnohodnotného traileru, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává Helena Pelletier (Ridley), na první pohled normální mladá žena, která se snaží mít poklidný a spokojený rodinný život. Helenu však stále ještě souží události z její minulosti, před kterou se snaží utéct. Jejím otcem je totiž zločinec jménem Jacob Holbrook (Ben Mendelsohn), který unesl její matku a dlouhou dobu ji držel jako svou vězeňkyni. Dlouhá léta z jeho sevření nemohly uniknout. A mezitím se z Holbrooka stal nechvalně známý zločinec, který si vysloužil přezdívku Král močálů. 

Všechno ale má svůj konec. A po letech útrap je Helena připravena se svým životem zamířit k nadějnějším zítřkům. Když už se ale domnívala, že se svého otce nadobro zbavila, zarazí ji nemilé překvapení. Holbrookovi se podařilo uprchnout z vězení. A je jasné, že na svou dceru nezapomněl.

Nyní se zločinec, který jí zničil dětství, skrývá někde tam venku. Heleně tak bude jasné, že bude muset svého otce konfrontovat, aby už nemohl ublížit nikomu dalšímu. Snímek bude každopádně adaptací stejnojmenné knižní předlohy z roku 2017, kterou napsala Karen Dionne

Za snímkem navíc stojí slušná filmařská skvadra. O režii se postaral Neil Burger, který nám nadělil známé snímky jako Iluzionista (2006), Šťastlivci (2008) a Všemocný (2011). Scénář zpracoval Mark L. Smith, který se podílel na psaní snímku REVENANT Zmrtvýchvstání (2015).

Dále se ve filmu objeví herci jako Garrett Hedlund, Gil Birmingham, Brooklynn Prince, Caren Pistorius, Chris Violette, Joshua Peace, Imali Perera a Joey Carson.

Snímek bude v našich kinech premiérovat 5. 10. 2023