Streamovací gigant Netflix bude nadále spolupracovat s oblíbeným polským vývojářským studiem CD Projekt RED. Objektem této kooperace se znovu stane kyberpunkové RPG Cyberpunk 2077, z jehož světa jsme se v roce 2022 dočkali úspěšného seriálu Cyberpunk: Edgerunners.

Pokud byste čekali, že se Netflix vytasil s nějakým velkolepým trailerem, který by nový projekt fanouškům alespoň trochu přiblížil, tak bohužel. V rámci letošního Geeked Week streamu, jenž probíhal v pátek ve velmi raných hodinách, jsme dostali jen velmi kraťoučký teaser obsahující slova „návrat do Night City“. Oficiální příspěvek na sociální síti X ale fanouškům vzkazuje, ať zůstanou ve střehu, takže je možné, že nám Netflix brzy naservíruje nějaké bližší podrobnosti.

Už teď ale můžeme říct, že o druhou sérii Edgerunners, jenž se odehrával v Night City krátce před událostmi videohry, rozhodně nepůjde. Příběh Davida Martineze a jeho kolegů totiž nenechal otevřená vrátka pro pokračování, takže je jasné, že si nová adaptace posvítí zase na někoho jiného. Night City je přece jenom dost velké a nabízí mnoho příběhů, které může vyprávět.

V podobném duchu vlastně fungují i komiksové adaptace od nakladatelství Dark Horse Comics. Ani v jejich případě se čtenáři nedočkali nějakých dlouhých příběhových oblouků, ale povětšinou čtyřdílných minisérií, jež se pokaždé zaměřují na jiného protagonistu.

I když je oznámení nového Cyberpunk projektu z dílny Netflixu vítanou novinkou, fanoušci studia CD Projekt RED každopádně s nějakým oznámením pravděpodobně počítali. CEO studia Michał Nowakowski totiž minulý měsíc během hodnocení výsledku hospodaření řekl investorům následující slova: „Rozhodně plánujeme udělat více animovaných projektů ze světa Cyberpunku. Takže určitě očekávejte více, ale to je vše, co mohu v tuto chvíli říci.“

Jsme tedy opravdu zvědaví, jaký příběh si pro nás CD Projekt RED ve spolupráci s Netflixem připraví tentokrát. Na bližší podrobnosti si však budeme muset počkat.