Spider-Man: Bez domova patří nejenom mezi nejúspěšnější a nejlépe hodnocené MCU tituly, ale také je jedním z nejvýdělečnějších filmů všech dob. Ovšem pokud jste se domnívali, že třetí díl celé dobrodružství Petera Parkera konečně zakončí, tak jste na omylu. Už minulý rok totiž vyšlo najevo, že Sony připravuje čtvrtý film, ve kterém se v titulní roli pavoučího hrdiny opět objeví Tom Holland.

Jak se ale zdá, možná už dokonce víme, kdy přesně by se měl čtvrtý Spidey v kinech objevit. Podle webu Cosmic Circus se zdá, že Sony a Marvel chystají film vydat už za necelé dva roky, přesněji 12. 7. 2024. Snímek by tak vyšel ke konci páté fáze MCU. S oním datem údajně přišel Marvel, nyní se jen čeká na to, aby to potvrdili i představitelé ze Sony. 

Je ale nutné dodat, že jde o pouhé zvěsti, přičemž ještě stále není nic potvrzeno. Pokud by ale Spider-Man 4 skutečně vyšel v červenci, znamenalo by to, že by šel do kin dva týdny před premiérou marvelovky Thunderbolts, která zas dorazí 26. 7. 2024. Otázkou tedy je, zda ona blízkost obou premiér neuškodí samotným tržbám, samozřejmě tedy v případě, že jsou ony zvěsti pravdivé.

Podrobnosti o samotném ději zatím neznáme, ale údajně bychom měli očekávat o něco více uzemněný příběh, který by navázal na události připravovaného MCU seriálu Daredevil: Born Again.

Tom Rothman, který je momentálním předsedou společnosti Sony Pictures Motion Picture Group, uvedl, že by do dalšího dílu rád znovu dostal herecké obsazení z předchozích filmů, ovšem zdá se, že to se nakonec nemusí povést. Jacob Batalon, který hraje Peterova dobrého kamaráda Neda Leedse, nedávno sdělil, že si není jistý, zda se v dalších Spider-Manech ještě objeví. Holt se necháme překvapit. 

Už na konci minulého podzimu producentka Amy Pascal prozradila, že Hollandův Spider-Man se v budoucnu dočká další trilogie. Sám Holland se v té době na to příliš netvářil, protože by údajně nerad Spider-Mana hrál i jako třicátník. Nedávno se ale nechal slyšet, že pokud by Spider-Man 4 měl skutečně vzniknout, hrozně moc by v něm chtěl mít i Daredevila, který by ztvárňoval jednu z hlavních rolí.

A jelikož má chystaný snímek na výše zmíněný seriál skutečně navázat, tak o žádné zbožné přání se určitě nejedná. Zatím si však budeme muset počkat na potvrzení o tom, zda jsou zvěsti o datu premiéry skutečně pravdivé.