Přesně před měsícem jsme vás informovali o tom, že se v budoucnu dočkáme čtvrté řady fantastického krimi seriálu jménem Temný případ (True Detective), který v roce 2014 vytvořil talentovaný scénárista Nic Pizzolatto. Poslední třetí řady jsme se dočkali v roce 2019, přičemž to vypadalo, že poté už seriál navždy skončí. Ostatně ještě někdy po roce 2015 to vypadalo, že HBO nakonec třetí sérii zelenou ani nedá, ale nakonec na to přeci jenom kývlo. Nyní se ale můžeme těšit i na plnohodnotnou čtvrtou řadu, která také dostala svůj pracovní název: True Detective: Night Country. Píšeme „pracovní“, protože ještě není jisté, zda se tak řada bude ve výsledku skutečně nazývat. Ovšem pozor, tentokrát se o ni nebude starat Nic Pizzolatto. Už před oním měsícem bylo známo, že čtvrtou řadu si vezme na starost filmařka Issa López. Podle nejnovějších informací ale nyní také víme, že se k ní připojí i oscarový režisér. 

Tím bude Barry Jenkins, americký filmař, který v roce 2017 vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář za film Moonlight, jenž následně také vyhrál zlatého plešouna za Nejlepší film roku. Ve stejné kategorii byl také režisér nominován v roce 2019. A to za jeho snímek Kdyby ulice Beale mohla mluvit. López by se tak měla postarat o celkový scénář, plus i režii pilotního dílu. Jenkins bude celou sérii produkovat. Je tudíž více než pravděpodobné, že k režii epizod čtvrté řady budou následně přizváni ještě další filmaři.

Issa López, která bude hlavní tvůrkyní čtvrté řady, je mexická tvůrkyně, která se například podílela na tvorbě seriálu Britannia z roku 2018. Je taktéž tvůrkyní mexického hororu Vuelven, který vyšel v roce 2017. 

O samotném ději zatím nic pořádného nevíme. Je ale známo, že by se tentokrát neměl odehrávat ve Spojených státech. Místo toho bychom se měli podívat kamsi do arktické oblasti. Navíc také kolují zvěsti o tom, že v hlavní roli by se měla objevit oscarová herečka Jodie Foster, který by si měla zahrát postavu jménem Danvers. Spolu s ní se o hlavní roli bude dělit ještě jeden herec (herečka), se kterým bude se vší pravděpodobností tvořit nějaké nové detektivní duo. Pokud půjdou přípravy podle plánů, přičemž López ukáže šéfům v HBO scénář, se kterým by se dalo pracovat, oficiální produkce by mohl začít už letos na podzim.

Teoreticky bychom se tak čtvrté série mohli dočkat už někdy během roku 2023.