Už nějaký čas víme, že Bart Layton, režisér vynikajícího a až hanebně nedoceněného krimi dramatu American Animals (2018), připravuje pro Amazon snímek jménem Crime 101, ve kterém si mají zahrát hvězdy Mark Ruffalo (Chudáčci) a Chris Hemsworth (Furiosa: Sága Šíleného Maxe).

A nyní server Dealine hlásí, že k filmu by se měl připojit další talentovaný herec, se kterým už Layton spolupracoval na výše zmíněném titulu American Animals. O roli ve filmu by měl momentálně jednat na Oscara nominovaný irský herec Barry Keoghan, kterého můžeme znát z filmů jako Dunkerk (2017), Víly z Inisherinu (2022) a Saltburn (2023), případně letošního válečného seriálu Vládcové nebes.

Na palubě tak máme schopného režiséra a obsazení se zatím skládá ze samých sympatických tváří, tak snad to dobře dopadne. 

Snímek, jenž by měl vycházet stejnojmenné novely z roku 2021 od Dona Winslowa, bude vyprávět o řadě krádeží vzácných drahokamů na západním pobřeží, za kterými zřejmě stojí nějací profesionálové. Tyto krádeže dodnes nikdo nedokázal rozlousknout, protože pachatelé žili podle přísného kodexu, kterému se říká ,Crime 101‘. Policie se domnívá, že za tím vším stojí kolumbijské kartely, ale detektiv Lou Lubesnick má tušení, že je to všechno práce pouze jednoho jediného muže. Nyní si onen osamělý zloděj vyhlídl svou další vzácnou kořist.

Těšit bychom se měli na příběh, který by měl hodně připomínat slavný thriller Nelítostný souboj (1995) od Michaela Manna. 

Server Deadline potvrdil, že film vyjde někdy během příštího roku. Bart Layton si vzal pod palec jak režii, tak i scénář, na kterém ještě pracoval Peter Straughan (Stehlík).