Občas nám to prostě nedá a čas od času zkrátka musíme vyhledat věci, které nás děsí. Podobně tomu bylo i na sociální síti 4chan, kde v roce 2019 jistý uživatel vybídl ostatní, aby se podělili o určité „znepokojivé“ fotky a obrázky, ze kterých se člověk začne cítit nesvůj.

Jeden z uživatelů tak zveřejnil fotku takzvaných Backrooms, opuštěně vyhlížejícího prostoru žluté barvy, který připomíná jakési vyklizené kanceláře, případně chodbu. Fotka si tak postupem času získala natolik velkou slávu, že o ní vznikla jedna velká creepypasta, která je populární dodnes. Backrooms jsou tak v mnohých verzích vyobrazovány jako zdánlivě nekonečné chodby, z nichž není úniku, přičemž člověk v nich může putovat do jiných dimenzí a úrovní, kde už na něj čekají například různé nebezpečné bytosti, kterého ho pronásledují.

Kromě různých memů, videí a povídek také vzniklo několik amatérských filmů, přičemž ten nejznámější zcela jednoznačně pochází od kanálu Kane Pixels. Ten před rokem natočil teprve šestnáctiletý Kane Parsonse, podívat se na něj můžete níže. 

Film zaznamenal na Youtubu naprosto fantastický úspěch, což je patrné z více než 44 milionů zhlédnutí. Server Deadline tak nedávno informoval o tom, že nyní sedmnáctiletý Parsone by měl natočit také celovečerní snímek, na který navíc budou dohlížet filmová studia A24, Atomic Monster, Chernin Entertainment a 21 Laps. Projekt už má na palubě také svého scenáristu, kterým by se měl stát Roberto Patino, ten například psal epizody pro seriály jako Zákon gangu, Westworld a DMZ.

Příběh se zatím drží pod pokličku, ale patrně bychom se měli dočkat něčeho podobného, co nám Parsone představil ve svém výše uvedeném díle. Pokud by se zadařilo, možná bychom se tak mohli dočkat zase nějaké té pořádné a poutavé found-footage podívané, kterých už dnes moc není. 

Určitý příslib kvality by mohl být také fakt, že na snímek bude dohlížet studio A24, které nám během posledních několika let představilo řadu parádních filmů. A jelikož je k projektu upsané také studio Atomic Monster, tak to znamená, že jedním z producentů snímku se stane sám mistr hrůzy James Wan.

Zatím však není jasno, kdo všechno se v připravovaném snímku objeví, stejně tak nevíme, kdy přibližně bychom se ho mohli dočkat.