Nová éra filmového DC se pomaličku blíží. Těšit se můžeme na DCU, chystané univerzum Jamese Gunna a Petera Safrana, v němž se nám mnozí slavní komiksoví hrdinové a padouši představí v novém kabátku. Prvním velkým filmovým titulem se má stát snímek o Supermanovi, který dorazí příští rok v létě, nicméně nebude se jednat o první DCU projekt celkově.

Ještě letos totiž na službu Max dorazí animovaný seriál jménem Creature Commandos, ve kterém si posvítíme na dobrodružství unikátní partičky antihrdinů. Tento týden začne v San Diegu Comic-Con, kde by se mělo o DCU mluvit, v rámci toho vyšel také nový obrázek ze zmíněného seriálu, na němž si můžete hlavní členy party prohlédnout. 

Původní dobrodružství Creature Commandos, které je zasazené v období druhé světové války, bylo poprvé představeno v komiksu Weird War Tales #93 z roku 1980. Nacházející animovaná verze by nás ale měla zavést do moderní doby.

James Gunn uvedl, že animovaná série se bude odehrávat po událostech první řady seriálu Peacemaker (2022). Což může být trochu matoucí, protože ještě před několika měsíci Gunn tvrdil, že první řada nebude pro DCU kánonická. Chladnokrevná Amanda Waller, kterou v DCU bude opět ztvárňovat Viola Davis, by měla veškeré členy naverbovat.

Představí se nám tak Frank Grillo (Captain America: Návrat prvního Avengera) jako voják a vůdce celého týmu Rick Flag senior, Zoë Chao (Maturitní ročník) jako doktorka a kříženec mořské víly a mořské nestvůry Nina Mazursky, Alan Tudyk (Firefly) jako Batmanův protivník Doktor Phosphorus, David Harbour (Stranger Things) jako Eric Frankenstein, Indira Varma (Hra o trůny) jako Frakensteinova nevěsta, Maria Bakalova (Boratův navázaný telefilm) jako Princezna Ilana Rostovic a Sean Gunn (Strážci Galaxie) jako G.I. Robot a Weasel. Ze starých známých by se ještě měl vrátit Steve Agee jako John Economos.

Stále ale zůstává tajemstvím, o čem přesně vlastně chystaný seriál, který by měl nabídnout 7 epizod, bude. Creature Commandos budou patřit do první kapitoly DCU, která ponese název Bohové a monstra, tvůrcem a hlavním scenáristou se stal sám James Gunn.

Seriál bude na službě Max premiérovat někdy během letošního prosince/decembra.