Komerční úspěch snímku Fall z minulého roku dokázal, že o nízkorozpočtové survival thrillery je zájem. V rámci toho se v budoucnu dočkáme nejenom snímku Quicksand, ale i napínavě vyhlížející podívané jménem The Dive, na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše.

Film bude v určitých ohledech připomínat výše zmíněný Fall, opět se tak můžeme těšit na dvě ženské protagonistky, které dostanou šílený nápad, jenž pak vyústí v boj o holý život. Hlavními hrdinkami se stávají May (Louisa Krause) a Drew (Sophie Lowe), dvě sestry, které se vydají za potápěčským dobrodružstvím daleko od civilizace. Což se poději samozřejmě ukáže být hrubou chybou. Nějakou dobu se zdá, že potápění bude probíhat bez jakýchkoliv problémů, následně ale dojde k sesuvu půdy, jenž svrhne hezkou várku kamenů do hlubin moře. Respektive přesně na místo, kde se právě potápějí May a Drew. 

Drew následně uvízne noha pod jedním obzvlášť velkým kamen, který ani společnými silami nebudou moct nadzvednout. Rázem tak začíná závod s časem. May bude muset vyplavat zpátky na souš a co nejrychleji najít pomoc pro Drew, která uvízla 28 metrů pod hladinou. Kyslík ale samozřejmě rychle dochází. A jak je v traileru řečeno, May bude mít jen 20 minut na to, aby našla pomoc. Jako po másle to ale samozřejmě nepůjde. Ale pokud si May nepospíší, její sestru zastihne velice nezáviděníhodný osud.

Že vám celý ten námět zní povědomě? Není divu, film totiž bude silně čerpat ze švédského thrilleru V pasti (2020), v němž se téměř totožná událost odehraje v mrazových norských vodách. Tudíž zde je to ještě docela pohodička. 

O scénář a režii se postaral německý filmař Maximilian Erlenwein, který má za sebou snímky jako Schwerkraft (2009) a Stereo (2014). Se scénářem mu pomáhal i Joachim Hedén, který je zodpovědný za vznik výše zmíněného thrilleru V pasti.

Snímek by měl v amerických kinech premiérovat 25. 8. 2023, zda se ale film objeví také u nás, je zatím ve hvězdách.