Streamovací služba Amazon Prime Videos by nám snad ještě letos mohla představit svůj nový seriál jménem Citadel, ve kterém se dočkáme celé řady známých tváří. Platforma se každopádně pochlubila zbrusu novými fotkami, které si můžete prohlédnout níže. Na sérii pracovala řada scenáristů, ale celý projekt je de facto dítětem nejenom Patricka Morana, ale také bratrů Russových, kteří jsou zodpovědní za poslední dva vydané Avengers.

V hlavních rolích se nám tak představí hvězda ze Hry o trůny Richard Madden jako agent Mason Kane, dále hvězda ze čtvrtého Matrixu Priyanka Chopra Jonas jako agentka Nadia Sinh a na Oscara nominovaný Stanley Tucci jako bývalý agent Bernard Orlick. A o čem vlastně bude seriál pojednávat? 

Hlavními hrdiny příběhu se stanou agenti Kane (Madden) a Sinh (Chopra Jonas), kteří si snaží získat zpět své vzpomínky poté, co byly vymazány po rozpadu jejich špionážní organizace jménem Citadela. Zcela původně se jednalo o mocnou skupinu, která se nezodpovídala žádné zemi, přičemž operovala hlavně ze stínů. Zatím však nevíme, proč se organizace rozpadla, ale se vší pravděpodobností za to může nově vzniklý a mocný syndikát jménem Manticore, který je den ode dne silnější. Oba dva zmínění agenti tak budou muset získat své vzpomínky zpět co nejrychleji, aby se mohli střemhlav vrhnout do boje o záchranu světa.

Taktéž se zdá, že Amazon má s celým seriálovým univerzem velké plány. Pokud by nadcházející série zaznamenala úspěch, mohla by na ni navázat řada spin-offů, které by se zaměřily na další seriálové postavy. Ještě bychom ale raději neměli předbíhat. 

Na scénáři se podíleli filmaři jako Bryan Oh, Josh Appelbaum, Sarah Bradshaw, André Nemec, Jeff Pinkner a Scott Rosenberg. Jednotlivé epizody zas zrežírovali nejenom bratři Russoové, ale i Brian Kirk a Newton Thomas Sigel.

Dále se v seriálu představí herci jako Laëtitia Eïdo, Ashleigh Cummings, Roland Møller, Sara Martins, Nikki Amuka-Bird, Caoilinn Springall, Angus Castle-Doughty a Osy Ikhile.

Zatím však není známo, kdy přesně bychom nadcházející série mohli dočkat, ale vydané fotky jsou většinou dobrým znamením toho, že oficiální trailer už je za rohem. Ten by nám snad mohl odhalit minimálně měsíc, ve kterém bude Citadel premiérovat.