Minulý rok na jaře vyšlo najevo, že slavný krimi thriller Obchodník se smrtí (2005) od Andrewa Niccola dostane filmové pokračování. Nicolas Cage (To se mi snad zdá) se tak opět chopí role Jurije Orlova, ambicemi zaslepeného a schopného obchodníka, který na černém trhu zásoboval nejrůznější země zbraněmi. K hercovi se přidá také Bill Skarsgård (John Wick: Kapitola 4), který si má zahrát obchodníkova syna jménem Anton.

A nyní server Deadline hlásí, že chystaný snímek nabral na palubu další důležitou hereckou posilu. K filmu se připojila Laura Harrier, hvězda z titulů jako Spider-Man: Homecoming (2017) a BlacKkKlansman (2018). Zatím není známo, koho přesně si herečka zahraje, ale zdá se, že půjde o jednu z hlavních postav. 

Co se příběhu týče, tak to vypadá, že pokračování se mimo jiné zaměří na komplikovaný vztah mezi Jurijem a jeho synem. Anton však rozhodně nehodlá napravovat křivdy svého otce, naopak se je pokusí překonat. V rámci toho tak dává dohromady armádu žoldáků, jejímž účelem bude dosažení amerických válečných zájmů na Blízkém východě.

Film tak bude vyprávět o hořké rivalitě obou dvou mužů, kteří navíc zatouží po stejné ženě (Že by role pro Lauru Harrier?). Otec a syn tak vyráží proti sobě do války. Kdo z ní ale nakonec vyjde vítězně? Pokračování by mělo nést název Lords of War, tudíž v české verzi to bude pravděpodobně: Obchodníci se smrtí

O scénář a režii by se měl opět postarat Andrew Niccol, který nám nadělil slavné filmy jako Gattaca (1997), Truman Show (1998) a Vyměřený čas (2011). Stále však není známo, kdy přesně se filmu dočkáme v kinech.