Víme, že to asi bude znít šíleně, ale Netflix, slavný kat seriálů, se nedávno rozhodl obnovit sérii Diplomatické vztahy (The Diplomat) pro druhou sezónu. Politické drama, v němž se v hlavní roli americké velvyslankyně ve Velké Británii objevila Keri Russell, premiérovalo na streamovací službě před necelými dvěma týdny.

Sledovanost je ale jaksepatří solidní. Během prvního víkendu seriál zaznamenal 57,4 milionů zhlédnutých hodin, přičemž se také objevil v TOP 10 nejsledovanějších věcí na Netflixu v 86 různých zemích. Seriál si navíc pochvalují jak kritici, tak i diváci, není proto divu, že Netflix relativně krátce po premiéře dal zelenou také druhé řadě.

Kritici a diváci chválili především herecké výkony a chytře napsané dialogy, přičemž mnozí seriál přirovnávali ke slavné sérii Západní křídlo, kterou v roce 1999 vytvořil Aaron Sorkin. Tomu se ostatně nelze moc divit, protože tvůrkyní Diplomatických vztahů se stala Debora Cahn, která pro Západní křídlo napsala hned několik epizod. 

Samotný příběh první řady vypráví o americké velvyslankyni Kate Wyler (Russell), která se své nové a důležité úlohy zhostila teprve před krátkou dobou, ovšem hned ji čeká náročný úkol. Americký prezident ji vyšle do Londýna, kde se setkává s premiérem Nicolem Trowbridgem (Rory Kinnear), aby mohli zahájit jednání, která by zabránila válečné krizi.

Spolu s ní se na cestu vydává také bývalý velvyslanec a americká politická hvězda Hal Wyler (Rufus Sewell), který je zároveň jejím manželem. Aby Kate zabránila krvavému konfliktu a mezinárodní krizi, bude muset navázat strategická spojenectví v Londýně, což žádná procházka růžovým sadem rozhodně nebude.

Tvůrci jsou z obnovy pro druhou řadu samozřejmě nadšení, což se jim vůbec nedivíme, ne všem seriálům na Netflixu se něco takového povede! 

Debora Cahn se kromě role showrunnerky ujala také otěží hlavní scenáristky, k ní se ještě přidali Peter Noah a Amanda Johnson-Zetterström. Režii jednotlivých epizod si vzali na starost Liza Johnson a Simon Cellan Jones.

V seriálu se dále objevili herci jako David Gyasi, Ali Ahn, Ato Essandoh, Adam Silver, Jon Moore, Eric Tiede, Bhav Joshi, Joey Eden a Anna Francolini.

Už jste první řadu Diplomatických vztah viděli? Co na ni říkáte?