Sympatický Christopher Waltz v posledních letech také pořádně začal i se seriálovou tvorbou. A po seriálu Most Dangerous Game to bude zkoušet v dalším thrilleru, tentokrát patrně okořeněném černou komedií. Ztvární totiž jednu z hlavních rolí v nadcházející sérii The Consultant od Amazonu, na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na společnost CompWare, která se zabývá především výrobnou nejrůznějších her a aplikací. Zdá se ale, že momentálně celá společnost nemá úplně nejlepší čísla. To však hodlá napravit konzultant Regus Patoff (Christoph Waltz), který se zároveň stane novým šéfem. Ten je proto odhodlaný udělat cokoliv pro to, aby se čísla společnosti zase zlepšila. I za cenu toho, že ho budou ostatní zaměstnanci nenávidět do morku kostí. 

Někteří s firemních pracovníků, jmenovitě Craig (Nat Wolff) a Elaine (Brittany O'Grady), si ale rychle uvědomí, že jejich nový šéf není jenom hodně přísným bossem, ale patrně i nebezpečným sociopatem, který se nebude bát jít přes mrtvoly, aby zajistil úspěch společnosti. Mnozí ze zaměstnanců si tak brzy uvědomí, že budou muset v práci máknout. Nebudou totiž bojovat pouze o své místo ve firmě, ale možná i o své životy.

Seriál tak bude vycházet ze stejnojmenné knihy, kterou v roce 2015 napsal Bentley Little. Jednat by se tak mělo o kousavou satiru, která si posvítí na prostředí pracovišť velkých firem. Stejně tak bude i zkoumat zlověstný vztah mezi šéfem a zaměstnancem.

Tvůrcem a hlavním showrunnerem se stal Tony Basgallop, který také stojí za úspěšným seriálem Servant z roku 2019, jemuž bude za týden na Apple TV+ premiérovat čtvrtá řada.

Dále se v The Consultant objeví herci jako Aimee Carrero, Michael Charles Vaccaro, Sloane Avery, Sydney Mae Diaz, Erin Ruth Walker, Emily Berry a Tatiana Zappardino.

Oficiální premiéra na Amazonu je stanovená na 24. 2. 2023.