Příští měsíc dorazí do českých kin anime Chlapec a volavka, zcela poslední film legendárního tvůrce Hayao Miyazakiho, který se nám chystá nadělit finální kouzelné dobrodružství. Snímek už v Japonsku premiéroval v půlce léta, v následujících týdnech a měsících se ho ale dočká i zbytek světa. Pokud vynecháme festivalové premiéry, tak snímek bude brzy premiéroval v Taiwanu, Jižní Koreji, Španělsku, Turecku a Francii.

A teprve nedávno jsme se dočkali francouzské verze nového plakátu k filmu, který si můžete prohlédnout níže. Hlavním hrdinou podivuhodného příběhu o dospívání by se měl stát po matce toužící chlapec jménem Mahito Maki (Soma Santoki), který vstupuje do světa, jenž spolu sdílí živí a mrtví. Smrt zde končí a život zas nachází nový začátek.

Onen svět nalezne v opuštěné věži ve městě, v němž nyní žije. Následně se setkává také s volavkou schopné hovořit lidskou řečí, jejíž motivy jsou však zatím záhadou. Podle všeho se můžeme těšit na příběh, který se bude mimo jiné zabývat duchovním růstem, přičemž by měl svým divákům položit otázku, co vlastně znamená být lidskou bytostí.

Z níže uvedeného traileru je onen Miyazakiho charakteristický styl více než zřetelný, znovu se tak můžeme těšit na překrásné magické říše, v nichž přebývají všemožné podivuhodné bytosti. Jednat se bude o adaptaci knihy How Do You Live? z roku 1937, kterou napsal Yoshino Genzaburo, na výrobu snímku klasicky dohlíželo studio Ghibli pod vedením Toshia Suzukiho.

Hayao Miyazaki se postaral jak o scénář, tak i o režii, mezi nejznámější díla jeho překrásné filmografie patří například Můj soused Totoro (1988), Princezna Mononoke (1997) a Cesta do fantazie (2001).

Dále ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Masaki Suda, Takuya Kimura, Aimyon, Kô Shibasaki, Yoshino Kimura, Shohei Hino, Jun Kunimura, Kaoru Kobayashi a Keiko Takeshita.

U nás bude snímek premiérovat 23. 11. 2023.