Minulý rok byl na karlovarském filmovém festivalu uveden snímek jménem Chiméra, který by mohli ocenit například fanoušci magického realismu. Na světě nyní máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh, který nás zavede do Itálie 80. let, se zaměří na Arthura (Josh O’Connor), cigarety milujícího Angličana, jenž se vrací do přímořské vísky v Toskánsku. Arthur je členem bizarní italské skupiny, která se živí vykrádáním etruských hrobek a lovem pokladů. Sám ale bojuje s vnitřním zmatkem, který způsobují vzpomínky na jeho dávno ztracenou lásku Benjaminu (Yile Yara Vianello). Začne tak pátrat nejenom po ní, ale i po svém místě ve světě, který se kolem něj mění a modernizuje. Podaří se mu boj se svými chimérami vyhrát? 

O scénář a režii se postarala italská filmařka Alice Rohrwacher, která byla letos nominována na Oscara za krátkometrážní snímek Holčička. Na festivalu v Cannes zabodovala s tituly jako Zázraky (2014) a Šťastný Lazzaro (2018).

Dále hrají Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher, Carol Duarte, Vincenzo Nemolato, Francesca Carrain, Milutin Dapčevič a Luca Chikovani.

Snímek už byl uveden do kin v Itálii a Francii minulý rok, v USA bude premiérovat na konci března. Tak snad se ho eventuálně dočkáme i u nás.