Občas si pozvdechnu nad tím, že u nás v mainstreamu prakticky neexistuje žánrová tvorba (čest výjimkám). Částečně to zachraňuje indie scéna. Například Drsný Spasitel od party SB Films je počin, který rozhodně stojí za vaší pozornost.

Postapo natočené podle dle stejnojmeného románu Miroslava Žambocha (který se na tvorbě filmu taktéž podílel) vykoplo svojí startovačovskou kampaň už před dlouhými pěti lety a tehdy vybralo více jak dvojnásobek požadované částky. Nicméně kdo kdy něco točil, ten ví, že 250 000,- je vcelku nic a tvorba poté beztak stála a padala na postapo komunitě a bezbřehému nadšení tvůrců.

Po téměř pěti letech je film konečně hotov a svoji premiéru si odbyl v naprosto beznadějně vyprodaném kinosále v Písku. Stejně tak nemožné bylo dostat se na promítání v Praze.

Ale proč to tu zmiňuji - film vychází i na DVD a flash disku a to po velmi omezenou dobu. Pročež chcete-li mít tuhle záležitost fyzicky doma, moc neváhejte. Prodej končí spolu s listopadem, čili čas máte už jenom do soboty.