Na Oscara nominovaný italský filmař Luca Guadagnino, jemuž vděčíme za překrásný snímek Dej mi své jméno (2017), znovu spojil síly se Zendayou, která si zahraje jednu z hlavních rolí v režisérově novém filmu jménem Challengers. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Snímek bude jistým sportovním a romantickým dramatem, který se bude evidentně točit kolem milostného trojúhelníku. Ten bude tvořit především Tashi Duncan (Zendaya), nadějná mladá tenistka, která má před sebou velice slibnou kariéru ve světě sportu. Následně se do ní zakoukají Art (Mike Faist) a Patrick (Josh O'Connor), další dva mladí tenisté, kteří se nechali krásou a dovednostmi Tashi vyloženě okouzlit. A i přestože se zdá, že skončí v posteli s oběma mladíky, nakonec se provdá za Arta, který se posléze stane i jejím trenérem. Jak ale roky plynou, Tashinina zlatá éra ve světě tenisu rázem dospěje ke svému konci. 

Možná za to může fakt, že si při jednom utkání ošklivě zlomila nohu, ale z Tashi už zkrátka přestává být hvězda sportu. Jistou záchranou ale může být nadcházející grandslamový turnaj, ovšem na něm se objeví i Patrick, čímž se celá trojice opět střetne. Art se tak pokusí přechytračit svého tehdejšího parťáka a bývalého kluka své ženy, která má ovšem také své vlastní plány.

Romantický žánr není pro Guadagnina nic nového, ovšem sportovní drama už je něco, co bychom od něj moc nečekali. Jsme každopádně velice zvědaví, co pro nás talentovaný italský filmař vymyslel tentokrát. 

Guadagnino je kromě výše zmíněných filmů také zodpovědný za natočení dramatu Oslněni sluncem (2015) a remaku slavného hororu Suspiria (2018). Scénáře ke snímku Challengers se ujal Justin Kuritzkes.

Dále se ve snímku představí herci jako Jake Jensen, Faith Fay, A.J. Lister, Scottie DiGiacomo, Sid Jarvis, Charles Massey, Keanu Ham a Andre Gadbois.

Snímek bude v našich kinech premiérovat 14. 9. 2023.