Letošní vydávání anime by se dalo říct, že je ve znamení žánru isekai, proto je poměrně dost dobrou zprávou, když na scénu přichází takový kousek, který se od tohoto žánru vzdaluje. Chainsaw Man je totiž akční komedie, která se rozhodně nebojí lehkých morbidností a krve. Svou podstatou se tedy dá zařadit do shonen žánru, kam spadají klasiky, mezi které patří třeba Bleach či Naruto.

Příchod tohoto anime od studia MAPPA, které se snaží co nejpřesněji ztvárnit mangu od Tatsukiho Fujimota, o sobě dává vědět už několik týdnů v různých trailerech. Nyní se ale studio pochlubilo i se samotným datem vysílání, které spadá na 11. 10. 2022. Ovšem zatím se vedou debaty o tom, v kolik hodin bude první díl zveřejněn. Přece jen se nejedná o dílo, které je vhodné pro děti, což ostatně potvrdilo i samo studio. A to nehodlá seriál nijak cenzurovat. Podle tohoto vyjádření se tak dá předpokládat, že v Japonsku se objeví až někdy ve večerních hodinách.

Pokud vás tato představa čekání trápí, tak vězte, že podzim je přímo napěchován anime, které jsou podobného ražení. Už 13. 9. na nás čeká Cyberpunk: Edgerunners, My Hero Academia se vrací se šestou sérií už začátkem příštího měsíce společně s třetí sezónou Mob Psycho 100 a opomenout nesmíme dlouho očekávaný Bleach, který se celkem velkou pravděpodobností objeví na Disney+.