Tak jsme se po letech čekání konečně dočkali. Historický velkofilm Jan Žižka od Petra Jákla představuje vůbec první trailer. Podívat se na něj můžete výše. A jak se zdá, podívaná nás čeká věru velkolepá. Dočkáme se v něm ponuré a špinavé Prahy, přičemž na chvilku se mezi všemi těmi hollywoodskými herci mihne i Jan Budař. Každopádně posuďte sami!

Jan Žižka je tím vůbec nejdražším českým filmem všech dob. Jeho rozpočet dělá asi 500 milionů korun, tedy asi 23 milionů dolarů. Nečekejte však žádný remake slavného filmu od Otakara Vávry, v tomto podání se podíváme na mladší verzi slavného vojevůdce. Příběh by se totiž měl odehrávat v roce 1402, tedy asi 17 let před začátkem husitských válek. Režisér Jákl však už v minulosti fanoušky ujistil, že o pořádné bitevní sekvence rozhodně ošizeni nebudou. Stejně tak nás ale čeká poutavý a podmanivý příběh, jenž by měl věrohodně vyobrazovat události, ke kterým došlo na začátku 15. století v Čechách.

Obzvlášť působivé je ale herecké obsazení, které se skládá ze samých hollywoodských hvězd. Jana Žižku ztvární sympatický Ben Foster, který si například zahrál ve snímcích X-Men: Poslední vzdor a Warcraft. Obzvlášť ale byla působivá jeho role ve westernu 3:10 Vlak do Yumy, kde ztvárnil jednoho z hlavních padouchů. Dočkáme se ale taktéž například Michaela Caina jako lorda Boreše, Matthewa Goodea jako „lišky ryšavé“, tedy krále Zikmunda, Tila Schweigera jako představitele rodu Rožmberků, Karla Rodena jako Václava IV. a Wernera Daehna jako Ulricha. 

Natáčení probíhalo například v Praze, na Křivoklátu, Zvíkově a Točníku. Teď už musíme jen doufat, aby samotný snímek opravdu stál za to. Budeme mu každopádně držet palce! V následujících měsících bychom se pak měli dočkat i pořádného plnohodnotného traileru.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 9. 2022.