Už nějaký ten pátek se nacházíme v době, kdy se pro děti stávají hrdiny a vzory nikoliv animované postavy z disneyovek, ale internetové osobnosti na sociálních sítích – takzvaní influenceři. Ti mají na mnoho mladších diváků obrovský vliv, který může být jak dobrý, tak i špatný. Právě o tomto trendu vzniká krátký dokumentární snímek jménem I Am Influencer, který si na i nadále trvající fenomén posvítí hezky zblízka. Hlavními průvodci celého dokumentu se tak stanou úspěšní influenceři, které na sociálních sítích sledují desítky tisíc lidí. Patří mezi ně Naty Hrychová, která se už v devíti letech proslavila pro své covery na nejrůznější slavné písně, a Martin Hložek, který na Youtubu vede kanál jménem Project Creep, jenž má už přes 300 tisíc odběratelů. Ve filmu se taktéž objeví i jeho přítelkyně a fotografka Diviška Štefflová.

Diváci si se taktéž dočkají youtubera Lukáše Fritchera, který vystupuje pod přezdívkou Lukefry. Tento český bavič a moderátor patří mezi zcela první generace youtuberů v Česku a na Slovenku. Připravovaný dokumentární snímek tak nejenom nahlédne do každodenního života a práce internetových osobností, které si se svým tvořeným obsahem vybudovaly ohromné fanouškovské základny, ale taktéž bude sloužit jako takový manuál pro rodiče, aby mohli ochránit své děti před případným nebezpečím, jež s sebou může influencing přinést. Snímek se taktéž zaměří na samotné vnímání sociálních sítí staršími generacemi, přičemž věnuje obzvlášť velkou pozornost vztahům mezi dnešními dětmi a jejich rodiči.  

Snímek se natáčel z převážné části v Praze a Plzni, ve které se mimo jiné narodil i výše zmíněný Martin Hložek. Film je prací studentů fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni. V čele produkce stanul Pavel Bartovský, který se ujal scénáře a režie. Za sebou má například krátkometrážní dokumentární snímek Život hledáčkem Petra Bruknera z roku 2019, plus i krátký a oceňovaný hororový snímek Visitor, jenž pojednává o domácím násilí páchaném na ženách.

Produkce by měla skončit během letošního jara, přičemž následně se ho tvůrci chystají nabídnout televizím k distribuci.