Příznivci českých komedií se mohou těšit na třetí měsíc příštího roku. 12. 3. 2020 dorazí do kin třetí film z vinařského prostředí. 3Bobule nabídnou rozhádaný pár, kterému se narodila dvojčata, i vinobraní.

Na 3Bobule láká čerstvý trailer, v němž se představují všechny hlavní postavy filmu od ústřední dvojice Terezy Ramba (hraje Kláru) a Kryštofa Hádka (Honza) až po Václava Postráneckého, který už je bohužel pouze slyšet.

„Po mnoha sklizních… Honza a Klára se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký),“ dočteme se v oficiálním popisku filmu.

„Na film se už moc těším. Vzhledem k tomu, že já jsem v době natáčení už měla v břiše Slunce před cílovou rovinkou, doufám, že i film přinese divákům trochu toho slunce do pošmourných březnových dnů. Film jsem zatím neviděla, mám tušení, že realita, smutek, krásno a opravdovost v něm posadí 3Bobule minimálně na stejnou příčku, jako byly první Bobule, ne-li výš. My jsme pro to udělali maximum,“ svěřila se Tereza Ramba, představitelka Kláry.

„Pokaždé se snažím točit filmy či seriály tak, aby se líbily hlavně mně. Není to neúcta k divákovi, jen je pro mě těžké trefovat se do cizího vkusu. V případě 3Bobulí se mi dosavadní výsledek líbí a nezbývá mi tedy nic jiného, než doufat, že stejný pocit budou mít i diváci, kteří na film přijdou do kina,“ vysvětlil režisér snímku Martin Kopp.

Film doprovází songy známých českých kapel. Kromě skupiny Mirai zazní ve třetím jihomoravském filmu i kapela Kryštof, která nahrála pro předchozí Bobule a 2Bobule úspěšné písně Atentát a cyRáno. Tentokrát napsal Richard Krajčo duet s názvem Hvězdáři a přizval k jeho nazpívání slovenskou zpěvačku Simu Martausovou.

„Tím, že jsme svázaní s tímhle projektem už od začátku a k oběma předchozím filmům jsme písně natočili, přišlo mi hezké, fungovat v celé trilogii,“ dodal Krajčo.

Film, který bude mít premiéru v kinech 12. března 2020, vznikal v obcích Mikulov, Bulhary, Moravská Nová Ves, Sedlec, Zaječí, Strachotín, Dolní Věstonice, Pavlov nebo Klentnice. Představí se v něm také herci Miroslav Táborský, Braňo Deák, Michal Isteník, Marián Roden, Radim Novák, nově ale také například Lumíra Přichystalová, Tomáš Měcháček, Karel Roden a v dětských rolích diváci uvidí Šimona Klacla, Annu Krejčířovou a Prokopa Zacha.

Oba předchozí díly Bobulí vidělo v kinech přes 800 tisíc diváků a televize Nova je oba pravidelně opakuje také na svých obrazovkách. Film do kin uvede společnost Bioscop.