Pokud jste náhodou v poslední době bědovali nad tím, že na české hudební scéně už nevznikají žádné hezké a originální videoklipy, mohla by vám udělat radost česká kapela Joker´s IV. Ta se totiž nedávno pochlubila zbrusu novým a velice povedeným videoklipem ke skladbě Till The End, která bude patřit do nadcházejícího alba jménem Pink World. Na samotné dílo se můžete podívat výše.

A ano, pokud vám videoklip, jenž je koncipován jako krátkometrážní animák, připomíná například staré dobré Strážce vesmíru, tak rozhodně nejste sami. V podmanivém animáku se čtyři superhrdinové vydávají ve své dodávce osvobodit fiktivní svět Till The End, kterému ocelovou pěstí vládne mocný a zlovolný Mr. Evil, jenž velí legiím nestvůrných stvoření. Celý videoklip tak vzdává úctu nejenom Strážcům vesmíru, ale také třeba béčkovým sci-fi akčňákům jako Mutronics (1991) a osmdesátkovým animovaným klasikám jako Heavy Metal (1981). 

Za námětem a zpracováním stojí brněnský režisér, grafik a tvůrce Jindra Vrága, jenž na animaci pracoval společně se svým kolegou Patrikem Hedbávným. Oba dva tak na více než tříminutovém videoklipu intenzivně pracovali hned několik dlouhých týdnů, přičemž podle nás si rozhodně zaslouží obrovitánskou pochvalu, protože dát dohromady takto slušně vyhlížející podívanou ve stylu japonského anime rozhodně není nic jednoduchého. Zároveň se také jedná o věc, se kterou se na české hudební scéně jen tak nestřetnete, tudíž tvůrci si zaslouží uznání i po inovativní stránce.

Hudebníkům taktéž pomáhal světoznámý švédský producent Per Aldeheim, který například dlouhodobě spolupracuje se skupinou Def Leppard, přičemž členové Joker´s IV mu jsou vděční především za jeho přínos pro moderní zvuk kapely. 

Jak již bylo řečeno, skladba Till The End má být součástí nového alba jménem Pink World, které by mělo vyjít někdy během letošního podzimu. Kapela tak do té doby fanouškům hudby servíruje jednotlivé skladby z alba po singlech, přičemž Till The End je číslem pět. Každý z dříve vydaných songů však taktéž doprovází unikátní videoklip, tudíž pokud vás výše uvedená skladba zaujala, určitě mrkněte i na předešlá díla kapely.

Joker´s IV se na hudební scéně pohybuje již desátým rokem, přičemž ještě loni byla kapela známá pod názvem Bad Joker’s Cream. Ovšem nová éra s sebou musí přinést i nové nápady a styl. A zdá se, že pardálové z Joker´s IV vykročili tím správným směrem.

Letos vydala kapela také skladbu jménem We Can't Fight It, na jejíž videoklip se můžete podívat níže.