Loni v únoru do našich kin vstoupila komediální podívaná Medvěd na koksu (2023), kterou zrežírovala herečka Elizabeth Banks.

Příběh částečně vycházel ze skutečné události, k níž došlo v roce 1985. Tehdy letadlo přepravující narkotika z Kolumbie ztratilo až 40 kilo kokainu nad národním lesem Chattahoochee v americkém státě Georgia. Následně se zjistilo, že kokain pozřel černý medvěd, který byl později nalezen v lese mrtev, přičemž samotná příčina smrti se považovala za jedno z největších předávkování drog v historii. Ve filmové verzi je však zdrogovaný medvěd mnohem odolnější, rychlejší a hlavně agresivnější. A samozřejmě nadělá pořádnou spoušť.

A nyní známý insider Daniel Richtman hlásí, že ve výrobě už je pokračování. Elizabeth Banks se má vrátit jako producentka, nicméně zatím není známo, zda film také natočí. 

Už minulý rok ostatně Banks uvedla, že by se případnému pokračování vůbec nebránila, během natáčení navíc měli spoustu zábavy. Klasicky ale připomeneme, že se stále jedná o pouhé zvěsti od insiderů, takže si raději ještě počkáme na nějaké definitivní potvrzení od studia Universal.

První film si každopádně s tržbami nevedl vůbec špatně, z rozpočtu 35 milionů dolarů se mu podařilo utržit až 90 mega, byť tedy reakce od kritiků a diváků byly vcelku rozporuplné. Jen čas ukáže, zda nakonec druhý díl skutečně spatří světlo světa. 

Scénář k filmu sepsal Jimmy Warden (Chůva na zabití: Krvavá královna). Ve snímku si zahráli herci jako Keri Russell, Ray Liotta, Alden Ehrenreich, Brooklynn Prince, O'Shea Jackson Jr., Kristofer Hivju, Matthew Rhys, Margo Martindale, Jesse Tyler Ferguson a mnozí další.