Už příští týden se v amerických kinech objeví slibně vyhlížející hudební snímek jménem TÁR, ve kterém se v hlavní roli geniální německé dirigentky představí Cate Blanchett. Studio Focus Features se proto pochlubilo dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka však opět vzbuzuje dojem, že se místo hudebního dramatu dočkáme nějakého psychologického hororu, protože po většinu doby se nese v poměrně dost znepokojivém duchu. Příběh se zaměří na ženu jménem Lydia Tár (Blanchett), významnou osobnost ve světě hudby, která se stala vůbec první ženskou šéfdirigentkou významného německého orchestru. Tár však ze všeho na světě nejvíce touží složit své mistrovské dílo, na které bude vzpomínáno ještě dlouho po její smrti. 

Z nového traileru je ale patrné, že i když je z ní jedna z nejgeniálnějších osobností v současném světě hudby, má to i svou temnější stránku. Tářina přecitlivělost na zvuk se pomalu začne měnit na noční můru, která začne ohrožovat její kariéru. Každý okamžik bdění se tak pro ni stává bolestným zážitkem. Zvuky přicházejí odevšud, nehledě na to, kde se zrovna nachází. To vše ji tak začne posouvat stále blíže k hranicím šílenství.

Očekávat ale můžeme i ponoření se do její mysli a tvůrčích procesů, což bude patrně protkáno různými symbolickými a pro oko podmanivými sekvencemi. Bude mít onen znepokojivý nádech z obou trailerů i samotný film? To se holt budeme muset nechat překvapit. 

O scénář a režii se postaral Todd Field, jehož posledním zrežírovaným filmem bylo úspěšné romantické drama Jako malé děti z roku 2006. V roce 2001 také natočil snímek V ložnici, které bylo jeho celovečerním debutem.

Dále se ve snímku objeví herci jako Noémie Merlant, Mark Strong, Sydney Lemmon, Julian Glover, Nina Hoss, Allan Corduner, Sam Douglas, Lucie Pohl a Murali Perumal.

Oficiální premiéra v USA je stanovená na 7. 10. 2022. K nám by se ale snímek měl dostat až 23. 2. 2023.