Alfonso Cuarón, jeden z nejlepších filmařů současnosti, jehož celá filmografie se skládá ze samých skvostných kousků, nám skoro šest let od vydání svého překrásného dramatu Roma (2018) nadělí další podívanou.

Ovšem pozor, tentokrát v podobě minisérie od Apple TV+ jménem Dokonalý cizinec, ve které se v hlavních rolích objeví hvězdy jako Cate Blanchett (Borderlands), Sacha Baron Cohen (Boratův navázaný telefilm) a Kevin Kline (Kráska a zvíře). Zmíněná streamovací služba se nedávno pochlubila zbrusu novým trailerem, na který se můžete podívat výše.

Těšit se můžeme na napínavý psychologický thriller, jenž se zaměří na Catherine Ravenscroft (Blanchett), respektovanou televizní a dokumentární novinářku, jejíž práce je založená na odhalování skrytých prohřešků velkých a známých institucí. Když se ale na svém nočním stolku jednoho dne objeví poutavý román od jistého vdovce (Kline), tak se zděsí, protože zjistí, že je v něm hlavní postavou. A to v příběhu o její minulosti, kterou považovala za dávno pohřbenou. 

Kniha odhalí její temná tajemství, která si dlouhá léta nechávala jen a jen pro sebe. Zatímco se Catherine snaží odhalit spisovatelovu skutečnou identitu, je nucena čelit své minulosti. Bude si ale muset pospíšit, jinak jí tato lapálie zničí nejenom život, ale i vztahy s manželem Robertem (Cohen) a jejich synem Nicholasem (Kodi Smit-McPhee).

Chystaná sedmidílná minisérie bude adaptací stejnojmenné knižní předlohy z roku 2015, kterou napsala Renée Knight. Titul se již objevil na letošním filmovém festivale v Benátkách, kde se dočkal především pozitivních reakcí. 

Alfonso Cuarón je showrunnerem a hlavním scenáristou, který se postaral i o režii jednotlivých epizod. Mezi jeho předešlé filmové kousky patří například Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004), Potomci lidí (2006) a Gravitace (2013). Dále hrají Lesley Manville, Louis Partridge a Leila George.

Na službě Apple TV+ od 11. 10. 2024.