Takřka každý Pán Jeskyně se dříve nebo později dostane do situace, kdy už neví, co by svým hráčům hodil do cesty, aby bylo za co je odměnit, nebo čím je vytrestat. V takových situacích není nic snazšího, než se nechat inspirovat a hráče utlouct vypůjčeným dobrodružstvím. Že to není tak jednoduché? S knihou Candlekeep Mysteries to už jednoduché bude!

Candlekeep Mysteries není ani tolik kampaň, jako spíše sbírka 17 dobrodružství, která se všechna točí okolo knihovny ve městě Candlekeep na Mečovém Pobřeží. Společnými prvky jsou tajemství a knihy. Dobrodružství jsou pro úrovně 1 až 16, což je poměrně příjemný rozsah poskytující trochu od všech fází hry.

Premisa je přitom velmi jednoduchá: každé jedno z těchto dobrodružství je popsáno v knihách, které se přímo nachází ve zmiňované knihovně. Některé vás nechají v klidu uvnitř Candlekeepu, jiné vás naopak vezmou na místa, která jsme v D&D 5e ještě nenavštívili.

Všechna dobrodružství byla napsána úžasnými tvůrci z řad DMs Guild, špičkových D&D streamů a zapojil se dokonce i Christopher Perkins, jeden z předních příběhových designerů u Wizards of the Coast. Unikátností těchto příběhů je ale to, jak snadné bude je převést do jakéhokoliv jiného světa. Kniha tedy zůstává otevřena komukoliv pro jakékoliv dobrodružství a nezavazuje k hraní na Mečovém Pobřeží.

Kniha bude vycházet 16. března 2021 a už teď je možné ji předobjednat na DnDBeyond, Fantasy Grounds nebo Roll20 v elektronické podobě, přímo na stránkách WotC nebo na Amazonu v pevné vazbě a v některých herních obchodech bude možné zakoupit i alternativní hardcover s měkčeným povrchem a více tématickým vzhledem.