Herec George Lazenby se v kůži Jamese Bonda objevil ze všech představitelů na nejkratší dobu. Přesněji vlastně jen v jednom jediném filmu, tedy Ve službách Jejího Veličenstva z roku 1969. I tak se ale jedná o herce, na kterého historie série o nejslavnějším filmovém agentovi dozajista nezapomene. A jelikož Daniel Craig v roce 2021 taktéž odešel do bondovského důchodu, všude možně kolují nejrůznější debaty o tom, kdo po něm převezme otěže. Kandidátů je opravdu mnoho, ovšem sám Lazenby se nechal slyšet, že má svého vlastního favorita.

A tím je herec Liam Hemsworth, mladší bratr Chrise Hemswortha a hvězda ze série Hunger Games, která ve čtvrté řadě seriálového Zaklínače převezme roli Geralta z Rivie po Cavillovi. Lazenby v rozhovoru pro TMZ Lazenby prohlásil, že Hemsworth si roli zaslouží hned z několika důvodů. V první řadě ho například považuje za člověka se „zkušenostmi vypořádat se s veškerou mediální pozorností a kontrolou“.

Dále prohlásil, že dvaatřicetiletý Hemsworth má pro roli správný věk na to, aby během příštího desetiletí vydával jednu bondovku za druhou beze strachu z toho, že by přišel o svůj mladický a pohledný vzhled. Ano, je rozhodně pravda, že Liam Hemsworth má na příštího Bonda ideální věk, protože jak už víme, producenti budou hledat především z řad třicátníků.

Je tady ale jeden velký zádrhel, který spočívá v hercově národnosti. Liam je totiž stejně jako Lazenby Australan, ovšem jak už víme, jeden ze zásadních požadavků pro příštího Bonda je, aby se jednalo o britského herce. A jelikož se má stát příštím představitelem bělovlasého Zaklínače, nebylo by jisté, zda by na roli měl vůbec čas. 

Oproti Hemsworthovi má větší šance pro získání role příštího agenta 007 spíše momentální Geraltův představitel, tedy sympaťák Henry Cavill. A jelikož ztratil také roli DCEU Supermana, mnozí fanoušci se domnívají, že by se mu tím mohly zvýšit šance na to, aby mu Bondův motýlek přistál k nohám.

Jsou zde však dva zásadní problémy. Cavill je za prvé příliš známý herec, který už za sebou má poměrně dost výrazné role, a za druhé mu bude za čtyři měsíce 40 let. Novým Bondem se tak nakonec stane spíše mladší herec, který za sebou nemá příliš známých filmových/seriálových postav. A kdy se jméno nového Bonda vlastně dozvíme? To je zatím ve hvězdách, ale v nejbližší době to rozhodně nebude.