Snímek The Old Way nebude jediným letošním westernem, ve kterém uvidíme Nicolase Cage. Objeví si totiž v nadcházející podívané jménem Butcher's Crossing, ovšem zde žádného velkého sympaťáka hrát nebude. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Jednou z hlavních postav se stává mladík jménem Will Andrews (Fred Hechinger), který se rozhodl zanechat studí na Harvardu a vydat na Divoký západ za dobrodružstvím. Zároveň také doufá, že právě tam nalezne větší smysl života. Jeho cesty ho zavedou do místa jménem Butcher's Crossing, kde se setká se skupinou lovců bizonů, které vede tajemný Miller (Cage). Will, který zatouží si lov vyzkoušet, se k nim připojí na výpravu do odlehlého údolí v coloradských Skalistých horách.

Právě tam se to vyloženě hemží tisícovkami bizonů, z jejichž kůže může každý z lovců pořádně zbohatnout. Skupinu vede sám Miller, který má však jedno jediné pravidlo. Všichni musí zcela nekompromisně poslouchat jeho rozkazy. Z traileru je ale zřejmé, že zabíjením posedlý Miller to nemá v hlavě úplně srovnané. A celý lov se pomalu začne měnit na noční můru, která pro mnohé účastníky pravděpodobně neskončí dobře.

Je otázkou, zda se filmu podaří přinutit diváka, aby držel palce postavám, které zabíjejí zvířata pro peníze, ale holt se necháme překvapit. Snímek bude každopádně vycházet ze stejnojmenné předlohy z roku 1960, kterou napsal americký spisovatel a profesor John Williams. 

O scénář a režii se postaral Gabe Polsky, který například natočil dokument Rudá mašina (2014). Spolu s ním se na scénáři podílel i Liam Satre-Meloy.

Dále se ve snímku objeví herci jako Rachel Keller, Xander Berkeley, Jeremy Bobb, Paul Raci a Zuzu Weingart.

V amerických kinech by se měl snímek objevit 20. 10. 2023, o premiéře u nás zatím informace nemáme.