Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Zlatá éra filmové série o Terminátorovi je už dávno pryč. Po vydání legendárního druhého dílu snad na sérii padlo prokletí, kterého se zkrátka nelze zbavit. Díly Terminátor 3: Vzpoura strojů a Terminátor Salvation už na mnohé diváky působily jako příliš slabý odvar skvělých prvních dvou dílů, které si zamilovali diváci na celém světě. V roce 2015 pak přišel další pokus v podobě snímku Terminator Genisys, který před premiérou doporučoval i sám James Cameron, ale nakonec z toho vyšel scénáristický bordel, jenž je mnohými považován za nejhorší díl série. A před pár lety jsme se dočkali nejčerstvějšího přídavku slavné sci-fi série, který nesl název Terminátor: Temný osud. Nejenže opět spojil dohromady ústřední hereckou trojici z druhého dílu, ale taktéž se na něm podílel i James Cameron jako producent. I přestože reakce od kritiků už byly o něco pozitivnější, Temný osud se i tak stal komerčním propadákem. 

Proto vyvstala otázka, co se s terminátorskou sérií bude dít dál. Temný osud totiž není jediným novějším filmem ze série, který v kinech propadl, proto by spousta lidí řekla, že série by se tak konečně mohla nechat na pokoji, ne? Inu, ne tak docela. Web We Got This Covered informoval o tom, že kolují zvěsti o tvorbě nového terminátorského snímku, který bude však přičichovat k hororu. To by byla opravdu dost velká změna, protože většina fanoušků je už léta zvyklá na to, že Terminátor je zkrátka akční sci-fi sérií. Je ale možné, že změna žánru bude další z mnoha pokusů, jak celou sérii zachránit. Taktéž je údajně možné, že v budoucím filmu se série zcela oprostí od rodiny Connorů, přičemž se zaměří na zcela nové a neprozkoumané postavy. 

I přestože nevíme, zda jsou tyto informace pravdivé, rozhodně bychom neměli vyloučit možnost faktu, že se někdy v budoucnu dočkáme dalších Terminátorů. James Cameron má v šuplíků další náměty, se kterými by rád pracoval, plus studio Paramount projevilo zájem nechat vytvořit nový díl s raitingem PG-13. Dost pravděpodobně kvůli tomu, aby série konečně začala vydělávat nějaké pořádné peníze. Jak to všechno dopadne, je zatím ve hvězdách. Uvítali byste dalšího Terminátora?