V budoucnu se k nám dovalí mile vyhlížející animák z Chile jménem Brave Cat, za kterým stojí společnost Punkrobot Studio. To v roce 2016 získalo Oscara v kategorii Nejlepší krátkometrážní animovaný film za snímek Bear Story. Dále také pracovalo pro Lucasfilm, pro nějž vytvořilo jednu z epizod seriálu Star Wars: Vize (2021). Projekt Brave Cat je momentálně stále ještě ve výrobě, na světě už ale máme více než dvouminutovou upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Hlavní hrdinkou se stává dospívající kočka jménem Kona, ta se jednoho dne rozhodne čelit svému strachu a pokusí se vypátrat svou zmizelou matku, kterou kdysi dávno unesli zlovolní psíci z cirkusu. Spolu s Colinem, malým a opuštěným štěnětem, a Bernardem, starým cirkusovým medvědem na útěku, se tak Kona vydává na dobrodružnou cestu, aby společně nalezli své ztracené rodiny. 

O režii se postaral filmař a animátor Gabriel Osorio Vargas, který napsal i zrežíroval výše zmíněný a oscarový kraťas Bear Story. V případě chystaného kočičího dobrodružství se tak bude jednat o jeho celovečerní debut.

Chystaný animák stále ještě hledá mezinárodního distributora, tudíž zatím nevíme, kdy přesně se ho vlastně dočkáme.